14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExportul de fotbalisti, in atentia DNA

Exportul de fotbalisti, in atentia DNA

Pe lânga banii negri rezultati din transferul lui Bratu, ar mai putea aparea si altii de pe urma plecarilor lui Mutu, Marica, Cernat, Rat sau Marius Niculae.


Procurorii anticoruptie au solicitat Politiei Române, Parchetului Instantei Supreme si altor institutii sa le remita dosarele pe care le-au constituit ca urmare a unor sesizari privind tranzactii neinregistrate in contabilitatea cluburilor de fotbal, in legatura cu transferurile de jucatori.


Aceasta solicitare survine mediatizarii transferurilor in cazurile Bratu si Mutu (foto), procurorilor Departamentului National Anticoruptie (DNA) revenindu-le atributia de a face cercetari, tinând cont de prejudiciul estimat la peste un milion de euro.


Cazurile Bratu si Mutu, pe masa Interpolului


Saptamâna trecuta, directorul Departamentului International din cadrul FRF, Florin Prunea, a pus la dispozitia reprezentantilor Inspectoratului General al Politiei Române si ai Biroului National Interpol documente in cazurile transferurilor jucatorilor Florin Bratu si Adrian Mutu.


Prunea a spus ca singurul document pe care federatia il detine in „cazul Mutu“ este acordul de transfer dintre cele doua cluburi. Fostul international a atras atentia ca vor urma si alte anchete legate de transferurile unor fotbalisti la cluburi din strainatate.


El a precizat ca va avea nevoie de documentele de la gruparile la care s-au transferat respectivii jucatori.


Surse din cadrul FRF sustin ca pe lista transferurilor vizate se afla cele ale lui Ciprian Marica, Florin Cernat si Marius Niculae, de la Dinamo, si Razvan Rat, de la Rapid.


Conform unor informatii aparute in presa italiana, Adrian Mutu ar fi fost cedat de Dinamo la Internazionale Milano, in luna ianuarie a anului 2000, in schimbul a sase milioane de dolari, cu 3,9 milioane mai mult decât apare in documentul de transfer existent la clubul din Stefan cel Mare. Cazul este investigat de ANAF, aceasta institutie obtinând deja actele aflate in posesia gruparii milaneze.


Dinamo se disculpa


Pe 3 martie, site-ul oficial al „câinilor rosii“ anunta ca FC Dinamo a pus la dispozitia Garzii Financiare, in urma solicitarii formulate de aceasta institutie, documentatia privind transferul lui Adrian Mutu la Inter. „Documentatia releva ca suma stipulata in contractul de transfer, de 2,1 milioane de dolari, a fost incasata integral de clubul Dinamo, prin virament bancar. Aceasta suma este in concordanta si cu contractul de munca al jucatorului, inregistrat la Liga Profesionista de Fotbal“, se arata in comunicatul clubului din Stefan cel Mare.


De asemenea, comunicatul mentiona ca FC Dinamo se disociaza de orice alta forma de prezentare sau informatii oferite opiniei publice in legatura cu transferul lui Mutu.


Un precedent in astfel de situatii a fost cazul fostului comandant al Clubului Sportiv Steaua Bucuresti, Cornel Otelea, pe care procurorii l-au trimis in judecata pentru ca ar fi prejudiciat clubul in privinta transferului lui Ilie Dumitrescu la Tottenham Hotspur. Otelea a fost achitat de instante, care au hotarât ca acuzatiile nu se confirma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS