14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au lasat o impresie buna

Craiovenii au lasat o impresie buna

In lotul tricolor se afla si cinci jucatori olteni, insa doi dintre acestia, Corcoveanu si Palcau, vor rata finalul pregatirii din cauza unor accidentari.


Reprezentativa „Under 17“ a României are in aceasta luna o misiune dificila, tricolorii pregatiti de Marian Bucurescu, Ionel Augustin si Dumitru Moraru incercând sa obtina calificarea la turneul final al Campionatului European, care va avea loc in perioada 3-14 mai, in Luxemburg. Pentru a ajunge in primele opt echipe ale „Batrânului continent“ la aceasta categorie de vârsta (sub 17 ani), tinerii fotbalisti români trebuie sa treaca de Turul de Elita, competitie la care participa 28 de echipe, impartite in sapte grupe.


România este repartizata in grupa a sasea si va juca in Irlanda cu reprezentativa tarii gazda (27 martie), Serbia si Muntenegru (29 martie) si Israel (31 martie), echipa de pe primul loc urmând sa obtina biletele pentru Luxemburg. Anul trecut, CE „Under 17“ a fost câstigat de Turcia, care s-a impus cu 2-0 in finala cu Olanda.


Oltenii, printre remarcati


Pentru turneul din Irlanda, tricolorii beneficiaza de trei saptamâni de pregatire centralizata, timp in care au in program patru amicale. Doua le-au disputat in aceasta saptamâna, la Nyiregihaza, cu Ungaria (0-3 si 0-0), alte doua fiind programate saptamâna viitoare, cu Slovacia (14 si 16 martie). In lotul de 20 de jucatori, antrenorul Marian Bucurescu are la dispozitie si cinci olteni, mijlocasul Universitatii II, Daniel Palcau, Marius Jianu si Cosmin Dresca („GP“ Craiova), Ninel Corcoveanu (Minerul Motru) si portarul Cosmin Ciuna (CSS „U“ Craiova).


„Sunt multumit de fotbalistii craioveni. S-au integrat foarte bine in programul echipei. Sunt jucatori pe care ma voi baza in aceasta campanie“, a afirmat Bucurescu. „ Am intâlnit in Ungaria o echipa masiva, cu jucatori bine claditi. Toti aratau de 19-20 de ani. Se pare ca acesta este noul criteriu de selectie in fotbalul modern. Se urmareste gabaritul si mai putin latura tehnica“, a adaugat Bucurescu.


Palcau s-a accidentat la antrenament


Dintre craiovenii prezenti la lotul national, cel mai nou este Daniel Palcau. Mijlocasul Universitatii Craiova a avut o evolutie buna in campionatul republican de juniori B, unde s-a numarat printre golgheterii echipei, desi evolueaza la inchidere, iar din iarna a fost cooptat in lotul „satelitului“ Stiintei.


„Este un jucator talentat, cu un gabarit bun si poate creste foarte mult in valoare“, l-a caracterizat directorul tehnic al Universitatii II, Aurica Beldeanu. Si tehnicianul echipei nationale are numai cuvinte de lauda la adresa tânarului fotbalist craiovean. „L-am urmarit atent. Nu a jucat deloc rau in primul amical. Are un fizic bun si o buna viziune a jocului. Din pacate, s-a accidentat la antrenament si nu l-am mai putut folosi in al doilea joc. Sper sa se recupereze cât mai repede, pentru a-l avea la dispozitie macar la turneul din Irlanda“, a incheiat Bucurescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS