15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii vor doar doua medalii

Tricolorii vor doar doua medalii

Din delegatia României care va merge in Rusia vor face parte si doua sportive din Banie, Mihaela Neacsu (CSM Craiova) si Corina Dumbravean (CS Olimpic Sport).


Atletii români se pregatesc pentru prima competitie importanta a anului, Campionatele Mondiale de sala de la Moscova, care vor avea loc in perioada 10-12 martie. Delegatia României care va face deplasarea in capitala Rusiei cuprinde doar 17 atleti, obiectivul fiind unul aparent modest, „cucerirea a una-doua medalii si inca trei clasari in primele opt locuri“, conform celor declarate de directorul tehnic al Federatiei Române de Atletism (FRA), Constantin Mihail.


„Sunt convins ca ne putem atinge obiectivul propus, chiar daca mergem cu un lot mai restrâns la aceasta editie a Mondialelor. Accidentarile si schimbarea de generatii ne-au determinat sa facem deplasarea cu opt fete si noua baieti“, a explicat Mihail.


Din lotul tricolor fac parte si doua sportive din Banie, Mihaela Neacsu (CSM Craiova), recent medaliata cu aur la Campionatele Balcanice de la Atena, si Corina Dumbravean (CS Olimpic Sport), atleta cu performante foarte bune in acest inceput de an (locul doi la Balcaniada si la reuniunea de la Valencia si primul loc la Stockholm).


Marian Oprea, favorit la medalia de aur


Constantin Mihail este convins de faptul ca una dintre cele doua medalii de aur fixate ca obiectiv va fi cucerita de Marian Oprea (foto), liderul mondial din 2006 in proba de triplu salt, dar ca si Gheorghe Guset sau Danut Simion pot urca pe podium, ultimul fiind campion european de tineret.


Oprea, medaliat cu argint la JO de la Atena, cu o performanta de 17,55 metri, a sustinut ultima verificare duminica, la Grand Prix-ul de la Gent, câstigând concursul, cu o saritura de 17,42 metri. „Am vrut mai mult sa ma verific, nu sa dobor recordul mondial, pe care doresc sa-l depasesc chiar la Moscova. Ar fi superb“, a afirmat Marian Oprea.


Directorul tehnic al FRA a specificat faptul ca abia la Moscova se va stabili in care dintre probe (800 metri sau 1.500 metri) va lua startul Maria Cioncan, medaliata cu bronz la JO de la Atena. „In functie de proba pe care o va face Cioncan, se va decide si proba atletei Elena Iagar. Daca Cioncan va alerga la 800 metri, Iagar va merge la 1.500 metri si invers“, a precizat Mihail.


Ultima verificare, in Franta


La feminin, ultima verificare inaintea plecarii spre Mondiale va avea loc vineri, in Franta, la Cupa Europei de la Lievin. La acest concurs IAAF de sala vor face deplasarea sportivele Angela Morosanu (400 metri), Maria Cioncan (800 metri), Elena Iagar (1.500 metri), Viorica Ţigau (60 metri garduri) si Mariana Solomon Sârbu (triplu salt). Chiar daca nu va participa la CM de la Moscova, Ionela Târlea Manolache va lua startul la Cupa Europei in proba de 400 de metri.


Constantin Mihail a mai declarat ca a discutat cu câtiva dintre atletii de valoare care vor ramâne acasa din diverse motive. Printre acestia se numara Oana Pantelimon, Ionela Târlea sau Stefan Vasilache. „Am cazut de acord ca daca simt dureri sau nu au ajuns la forma optima pentru Mondiale, chiar daca aveau baremul, este mai bine sa ramâna acasa, decât sa faca un concurs slab“, a spus Mihail.


Delegatia României va pleca spre Moscova pe 8 martie. „Este Ziua Femeii si probabil ne vom revansa cu buchete de flori pentru fete chiar pe aeroport“, a incheiat Constantin Mihail.


Componenta loturilor pentru CM


FRA a stabilit componenta celor doua loturi ale României. La feminin vor face deplasarea la Moscova atletele Angela Morosanu (va concura in proba de 400 metri), Mihaela Neacsu (800 metri), Maria Cioncan (800 metri sau 1.500 metri), Elena Iagar (800 metri sau 1.500 metri), Corina Dumbravean (1.500 metri), Viorica Ţigau (60 metri garduri si saritura in lungime), Adina Anton (saritura in lungime) si Mariana Solomon Sârbu (triplu salt). La masculin, lotul României ii va include pe atletii Alexandru Mihailescu (60 metri garduri), Marian Oprea (triplu salt), Danut Simion (saritura in lungime), Gheorghe Guset (aruncarea greutatii) si stafeta de 4×400 metri, formata din Florin Suciu, Alexandru Mardan, Vasile Bobos, Ion Vieru si rezerva Catalin Câmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS