16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRapidul, fara nas in Europa

Rapidul, fara nas in Europa

Rapid – Hertha Berlin 2-0


• Stadion „Giulesti“, spectatori 15.000.


• Au marcat: D. Niculae ’53, Buga ’74


Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, Maldarasanu (’85, R. Stancu), E. Dica, A. Karamian – Buga, D. Niculae (’88, Vasilache), V. Negru (’49, N. Constantin). Antrenor: R. Lucescu.


Hertha: Fiedler – Chahed, Friedrich, Van Burik (’77, Samba), Fahti – Schmidt, Marx (’66, Cairo), Marcelinho (’78, Dejagah), Gilberto – Sverkos, Okoronkwo. Antrenor: F. Götz.


• Cartonase galbene: V. Negru, Buga / Friedrich, Chahed.


• Arbitri: B. Layec – P. Reinbold, J.M. Cazali (toti din Franta).


Elevii lui Razvan Lucescu au oferit nemtilor inca o lectie de fotbal si s-au calificat in optimi cu scorul general de 3-0.


Cu toate ca porneau cu un rezultat favorabil dupa prima mansa (1-0), rapidistii s-au temut de returul cu Hertha. Nemtii se aratasera foarte aroganti la sosirea in Bucuresti, anuntând ca au venit sa obtina calificarea, iar Razvan Lucescu si-a luat toate masurile de precautie. A impus o tactica defensiva, cu zvâcniri pe contraatac, iar elevii sai s-au conformat. Oaspetii au luat cu asalt poarta lui Coman din prima secunda, dar giulestenii au rezistat eroic, in timp ce iesirile pe atac, desi nu prea periculoase, au oferit liniste apararii. Dominarea germana a fost la un pas sa se concretizeze pe finalul primei reprize, giulestenii fiind salvati de bara la sutul lui Sverkos (’40).


Partea secunda a fost insa total diferita. Dupa ce le-au aratat germanilor ca stiu sa se apere (Rapidul nu a primit nici un gol acasa in Cupa UEFA), „visiniii“ au oferit si adevarate mostre de contraatac, doua finalizate ca la carte.


Mai intâi Buga a fost aproape de gol, dar sutul sau din careu s-a scurs pe lânga bara portii berlineze. Imediat a iesit insa la rampa Daniel Niculae, care l-a executat pe Fiedler cu un sut la coltul lung, in urma unei lansari de peste 40 de metri a lui Buga (’53). Atacantul rapidist a fost aproape de 2-0 peste sapte minute, dar lobul sau a fost scos de pe linia portii de un fundas german.


Pâna la urma a fost 2-0, la o centrare in careu a lui Badoi, finalizata cu o lovitura de cap, din plonjon, de Buga (’74). Nemtii au cazut definitiv, in timp ce elevii lui Lucescu junior zburdau pe teren. Buga a mai incercat o finalizare cu calcâiul, de la 12 metri, spre deliciul tribunelor, meciul incheindu-se cu doua interventii dure la Karamian (’88) si Coman (’92), care s-au ales fiecare cu o lovitura in figura.


Rapidul s-a calificat in optimile de finala ale Cupei UEFA cu scorul general de 3-0 si va intâlni in aceasta faza o alta echipa germana, Hamburg SV, care i-a eliminat pe elvetienii de la FC Thun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU