14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtacam Olimpiada de la Beijing

Atacam Olimpiada de la Beijing

Tehnicianul echipei nationale spera ca performantele de genul celor de la Sankt Petersburg sa se repete, iar România sa conteze de acum inainte la cât mai multe turnee finale.


Nationala României a avut probleme in Rusia nu numai cu masivele jucatoare gazde, care nu le-au dat nici o sansa tricolorelor in finala câstigata cu 28-23, ci si cu conditiile meteorologice. Din cauza vremii nefavorabile, delegatia noastra a decolat de la Sankt Petersburg cu trei ore mai târziu decât era prevazut initial, aeronava aterizând pe Aeroportul International „Henri Coanda“ ieri-dimineata, in jurul orei 3.00.


Primii care au coborât din avion au fost capitanul echipei, Steluta Luca, si antrenorul Gheorghe Tadici, care au purtat cupa rezervata ocupantei locului al doilea. La intrarea in salonul oficial al aeroportului, vicecampioanele mondiale au fost intâmpinate cu flori, sampanie, aplauze si scandari, de catre rude, prieteni, jurnalisti si reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Sport si ai Comitetului Olimpic si Sportiv Român.


De la aeroport, jucatoarele au urcat in autocar si s-au indreptat spre hotelul Intercontinental, unde au fost cazate. Autocarul s-a oprit insa pentru zece minute in Piata Universitatii, unde aproximativ 50 de suporteri le-au intâmpinat cu urale pe handbaliste.


Tadici: „Cu Rusia, nu am putut mai mult“


Gheorghe Tadici a afirmat la intoarcerea din Rusia ca se poate construi o echipa competitiva pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. „Ne bucuram ca am reusit acest rezultat deosebit pentru jocurile sportive din România. Sper sa nu mai treaca aceeasi perioada pâna vom juca din nou o finala de campionat european sau mondial. Cred ca putem construi o echipa competitiva pentru JO de la Beijing, din 2008“, a spus Tadici.


„In afara de meciurile cu Argentina si Camerun, toate jocurile au fost dificile. Cred ca fetele si-au facut datoria, au dovedit un spirit de echipa deosebit, au fost fantastice. Din pacate, nu am putut mai mult in jocul cu Rusia, din finala. A fost un meci dificil, cu o echipa valoroasa, sustinuta de un public entuziast, care a fost al optulea jucator. A invins echipa mai buna“, a adaugat tehnicianul tricolorelor.


„Nu am gasit resurse pentru a câstiga“


Gheorghe Tadici nu a avut nimic de reprosat arbitrilor care au condus finala, precizând ca jucatoarele sale nu au gasit resurse pentru a câstiga Campionatul Mondial. „Felicit Rusia, pentru ca a câstigat meritat aceasta finala, si mai ales pe antrenorul ei, Evgheni Trefilov, prietenul si colegul meu. Cred ca la acest Campionat Mondial meciurile au fost foarte condensate si, desi echipa României a fost neinvinsa pâna in finala, s-a dovedit ca dupa meciurile din grupa si din semifinale n-am mai gasit resurse pentru a câstiga. N-am reusit in finala un joc de calitate, asa cum am vrut. Arbitrajul mi s-a parut corect“, a afirmat Tadici.


Antrenorul român a subliniat ca România a câstigat meritat medaliile de argint. „Ma bucur foarte mult pentru argintul pe care l-am câstigat, sunt convins ca a fost pe merit, si mai ales de faptul ca, anul viitor, România va avea ce arata. Vrem sa savuram aceste medalii câstigate dupa 32 de ani. Am avut doua jucatoare in echipa Mondialelor si asta spune foarte mult“, a conchis Gheorghe Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS