14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare obtinuta in noroi

Calificare obtinuta in noroi

Trupa lui Protasov este lidera in grupa C, fara infrângere si fara gol primit, si isi doreste sa intâlneasca in saisprezecimi pe Rosenborg. Steaua nu a avut prea multe emotii in aceasta a doua prezenta consecutiva in grupele UEFA, elevii ucraineanului reusind sa se califice in primavara europeana cu o etapa inainte de final.


Steaua – Halmstad 3-0


• Stadion „Steaua“, spectatori: 22.000.


• Au marcat: M. Radoi ‘9, D. Goian ’63, Iacob ’72


Steaua: Hamutovski – Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita, M. Radoi (’84, Lovin), Paraschiv, Bostina (’82, Fl. Dumitru) – N. Dica, Iacob (’74, A. Cristea). Antrenor: Oleg Protasov.


Halmstad: Sahlman – Jensen, Jönsson, Zvirgzdauskas, P. Johansson – Djuric, Ingelsten, Svensson, Anklev, Fribrock (’46, Larsson) – Delani (’83, J. Johansson). Antrenor: Jan Andersson.


• Cartonase galbene: Bostina / Sahlman, Ingelsten.


• A arbitrat: Emil Bozinovski (Macedonia).


Dupa ce au dat cu piciorul unei prezente in Liga Campionilor, stelistii au dres busuiocul in UEFA, unde au avut un parcurs foarte bun. 4-0 cu Lens, 0-0 la Genova cu Sampdoria, iar miercuri seara a fost rândul suedezilor de la Halmstad sa fie ingenuncheati in noroiul din Ghencea.


Pe un teren greu, cu care ros-albastrii s-au obisnuit, dar care de multe ori le este cel mai dificil adversar, nordicii nu au putut sa bareze drumul spre saisprezecimi al Stelei. Acesta a fost deschis de cel care a ingropat, in dubla cu Rosenborg, sperantele campioanei României de a ajunge la masa bogatilor, Mirel Radoi. Fotbalistul oltean a punctat in minutul 9, cu un sut de la 22 de metri, deviat de un fundas suedez, netezind calea spre faza urmatoare a competitiei.


Halmstad, desi nu adunase nici un punct in grupa, s-a dovedit o echipa destul de incomoda, cu jucatori bataiosi, stelistii reusind destul de târziu desprinderea, chiar daca ocazii au mai fost la poarta lui Sahlman. In partea secunda, D. Goian a avut o detenta mai buna si a punctat cu capul, pentru 2-0 (’63), peste noua minute Iacob finalizând cu un sut pe jos o combinatie ca la carte pornita de la Radoi.


Un sec 3-0 si Steaua va merge la Berlin doar pentru un joc de palmares, desi conteaza si locul din grupa de pe care se va califica. Oricum, ros-albastrii au pus deja ochii pe un adversar pe care doresc cu orice pret sa-l intâlneasca in saisprezecimile Cupei UEFA: Rosenborg. Pentru o dulce razbunare si pentru a atinge performanta din sezonul trecut, prezenta in optimile de finala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS