16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSevcenko i-a ingenuncheat pe turci la ei acasa

Sevcenko i-a ingenuncheat pe turci la ei acasa

Atacantul ucrainean a invins de unul singur campioana Turciei, marcând toate cele patru goluri ale milanezilor. Performerii serii de miercuri in Liga Campionilor mai sunt gruzinul Kobiasvili si brazilianul Adriano, ambii reusind câte o „tripla“ pentru Schalke, respectiv Inter


O noua seara de cosmar pentru turci, pe stadionul „Sukru Saracoglu“ din Istanbul. De data aceasta nu s-a mai lasat cu violente, asa cum se intâmplase in preliminariile CM, dupa ce nationala „semilunei“ a ratat turneul final, dar „otomanii“ au suferit o noua umilinta. Victima: campioana Turciei, Fenerbahce. Calaul: AC Milan, mai precis Andrei Sevcenko. Italienii aveau neaparata nevoie de victorie la Istanbul pentru a mai avea sanse de calificare in optimi si au obtinut-o intr-o maniera categorica.


Turcii si-a primit oaspetii cu flori la aeroport, pentru a-i mai indulci, poate, pe sefii de la UEFA, insa au uitat sa redevina rai in teren, unde Milanul a facut legea. Degeaba au incercat fanaticii suporteri ai Fenerului sa incinga la maximum atmosfera, pentru ca favoritii au fost inexistenti.


Sevcenko s-a aflat in zi de gratie si a marcat de patru ori, fiind aproape de gol de inca trei ori. Contraatac si sut printre picioarele portarului Volkan, executie tare de la marginea careului si doua reluari la centrarile in diagonala trimise de Serginho si Vieri au conturat seara magica a „Tarului“. Fostul Balon de Aur a depasit astfel cota celor 50 de reusite in competitiile europene, a egalat performantele lui Marco van Basten, Simone Inzaghi si Dado Prso, patru goluri intr-un meci de Liga Campionilor, si a parasit terenul in aplauzele spectatorilor.


De cealalta parte, gazdele au acuzat din plin lipsa brazilienilor Alex si Fabio Aurelio, absente care au dat peste cap planurile tactice ale antrenorului Cristoph Daum, Anelka luptându-se in zadar, de unul singur, cu defensiva condusa de Nesta.


Kobiasvili a invins pe PSV


In celalalt meci al grupei E, lidera PSV Eindhoven a suferit o corectie severa in Germania. Proaspat calificat la Mondiale cu nationala Australiei, tehnicianul Guus Hiddink nu a mai fost la fel de inspirat pe banca olandezilor, asistând neputincios la esecul echipei sale. Impinsa de la spate de un stadion arhiplin, Schalke a luat cu asalt poarta lui Gomes din primul minut. Oaspetii s-au tinut bine, dar prima greseala a adus si golul. Ooijer a facut hent in careu, iar Kobiasvili nu a iertat de la punctul cu var. PSV a incercat sa dreaga busuiocul in partea secunda, dar spatiile lasate au fost speculate la maximum de atacantii lui Schalke. Eroul serii a fost gruzinul Kobiasvili, care a punctat de inca doua ori, iar nemtii se pregatesc pentru duelul cu Milan de pe „San Siro“, unde singura optiune a celor doua echipe este victoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS