14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSansele României se joaca la Praga

Sansele României se joaca la Praga

Selectionerul Victor Piturca a sunat ieri adunarea in vederea ultimului meci al nationalei României din preliminariile CM 2006, cel de la Helsinki, cu Finlanda (simbata, ora 17.00). Tricolorii au sanse mari sa priveasca la televizor si turneul final din Germania, insa atita timp cit mai exista sanse, fie ele si minime, nu au de gind sa renunte la lupta. Mutu si compania vor juca la Helsinki cu gindul la Praga, de unde se asteapta o minune din partea Olandei, care trebuie sa invinga Cehia. O victorie a românilor, cumulata cu un esec al cehilor, care trebuie apoi sa nu cistige in Finlanda, ar duce nationala in barajul pentru Mondiale.


Piturca a declarat, cu prilejul reunirii lotului la Centrul Tehnic de la Mogosoaia, ca spera, in primul rind, o confirmare a rezultatului cu Cehia. „Este ultimul nostru joc din preliminarii, dificil, in deplasare cu Finlanda. Avem sanse de a prinde locul doi. Dupa victoria cu Cehia, ele s-au marit, dar tot ramin mici. Avem nevoie de victorie si imi doresc o confirmare la ce s-a intimplat cu Cehia. Daca reusim un joc bun si o victorie, sintem pe un drum ascendent si putem crede in revigorarea fotbalului românesc si in sansele noastre pentru campania viitoare de calificare. Intilnim un adversar valoros, in acelasi timp imprevizibil, care a pus probleme Olandei si in special Cehiei“, a spus selectionerul, care nu vede un dezavantaj in faptul ca meciul României se disputa cu doua ore mai devreme decit partida Cehia – Olanda.


Mutu: „Astept o minune din partea Olandei“


La rindul sau, artizanul victoriei tricolorilor cu Cehia, Adrian Mutu, a precizat ca „asteapta o minune“ din partea nationalei Olandei in meciul cu Cehia, care se va disputa simbata, la Praga. „Asteptam o minune de la meciul Cehia – Olanda. Nu cred ca vor face un blat sau cel putin asa sper. Nu cred ca la un nivel asa de mare se va recurge la aranjamente, fiecare isi va juca sansa corect. Olanda este cea mai buna echipa din grupa si are forta sa bata in Cehia. In primul rind, trebuie sa batem in Finlanda si apoi sa asteptam o minune“, a spus Mutu.


Tricolorii au avut ieri un antrenament la Mogosoaia, unde se va derula pregatirea pina la plecarea in Finlanda, la Helsinki, programata joi, antrenamentul oficial urmind sa aiba loc vineri. Iata jucatorii convocati de Piturca pentru ultimul meci al României din preliminariile CM 2006, carora li se vor alatura alti sase fotbalisti de la Steaua si Rapid: portari: Lobont (Ajax); fundasi: Contra (Getafe), Iencsi (Spartak Moscova), Tamas (Dinamo), Jula (CFR Cluj), Rat (Sahtior Donetk), P. Stoica (FC Moscova); mijlocasi: Fl. Petre (Dinamo), Cocis (Serif Tiraspol), T. Balan (Sportul), Ov. Petre (Poli Timisoara), C. Lazar (Sportul), D. Munteanu (CFR Cluj), L. Rosu (Recreativo); atacanti: Mutu (Juventus), Mazilu (Sportul).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS