16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul Steaua - Villarreal, aminat cu o saptamina

Meciul Steaua – Villarreal, aminat cu o saptamina

Programata joi, de la ora 20.00, in cadrul primei manse a optimilor de finala ale Cupei UEFA, partida Steaua – Villarreal se va disputa pe 16 martie, dupa ce meciul nu s-a putut desfasura din cauza ninsorii abundente de la Bucuresti. Observatorul UEFA si oficialii celor doua echipe au decis ca mansa tur sa se dispute miercuri, la Bucuresti, urmind ca returul sa aiba loc duminica, 20 martie, in Spania.


Inainte cu aproximativ 40-45 de minute de inceperea jocului, in Capitala a inceput sa ninga abundent, chiar in momentul in care cele doua echipe iesisera la incalzire. In scurt timp, suprafata de joc a fost acoperita cu zapada, marcajul terenului nemaifiind vizibil. Organizatorii au incercat cu disperare sa-l refaca, dar, dupa citeva minute, acesta era acoperit la loc. Putin inainte de inceperea meciului, observatorul UEFA si arbitrii au anuntat ca partida se amina pina la ora 20.30. Apoi, acestia au decis sa astepte pina la ora 21.00 pentru a lua o decizie definitiva privind disputarea partidei, la 60 de minute dupa ora oficiala de incepere a meciului, asa cum prevede regulamentul. In jurul orei 21.00, crainicului stadionului a anuntat ca partida s-a aminat pentru vineri, dar dupa 20 de minute, UEFA si oficialii celor doua grupari au decis reprogramarea celor doua manse ale intilnirii pentru 16, respectiv 20 martie.


Steaua este prima echipa din tara care isi amina un meci de pe teren propriu din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In aceasta editie a Cupei UEFA a existat un precedent in saisprezecimile competitiei, cind meciul Austria Viena – Athletic Bilbao s-a aminat cu o saptamina tot din cauza ninsorii.


„Problema nu era terenul, pe care se putea juca. Necazul a fost cu furtuna de zapada. Nu se mai vedeau liniile de marcaj. Gazdele au facut tot ceea ce era posibil, dar conditiile meteo au fost potrivnice. In acest caz, am contactat UEFA, am informat despre situatia existenta si am cerut instructiuni, iar forul a decis aminarea“, a precizat Fernand Messe, delegatul UEFA la meciul din Ghencea. La aflarea deznodamintului, spaniolii au plecat imediat la aeroport, iar la ora 23.00 erau deja, in drum spre casa.


Ca Steaua a patit si Universitatea Craiova, in editia 1974/1975 a Cupei Campionilor Europeni. La prima participare in Europa dupa ce a cucerit primul titlu de campioana, Stiinta nu a putut disputa meciul din deplasare, cu Aatvidaberg IF, decit a doua zi, din cauza ninsorii abundente din Suedia. Scandinavii au cistigat cu 3-1 (pentru craioveni a marcat Badin) si s-au calificat mai departe, in tur oltenii impunindu-se cu 2-1, gratie dublei lui Oblemenco.


Derbiul cu Rapid, pe 13 aprilie


Aminarea meciului cu Villarreal a cam dat peste cap programul Stelei din campionat. Dupa ce partida cu Gloria Bistrita, din prima etapa a returului, a suferit doua reprogramari, si derbiul cu Rapid, din runda a 17-a, a fost aminat. Confruntarea cu giulestenii va avea loc pe 13 aprilie, in timp ce meciul cu Gloria va fi pe 6 aprilie. Meciul cu Rapid, programat pe 20 martie, a fost aminat, deoarece in aceeasi zi Steaua va juca la Villarreal, in mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA.


Marea problema mare a oficialilor stelisti nu vor fi insa restantele, ci modul cum vor intra la meciul de miercuri cu spaniolii spectatorii care joi seara nu au mai pastrat jumatatea de bilet rezultata in urma controlului efectuat de oamenii de ordine, la intrarea pe stadion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS