16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus a scos Realul din Europa

Juventus a scos Realul din Europa

Cea de-a doua „mare finala“ programata in optimile Ligii Campionilor nu s-a comparat nici pe departe cu confruntarea din seara precedenta dintre Chelsea si Barcelona. Miercuri seara, pe „Delle Alpi“, s-au intilnit doua echipe care, desi au in componenta fotbalisti capabili sa faca spectacol, au preferat sa joace prudent, asteptind greseala adversarului. Teama de a nu primi gol a facut ca Juventus si Real Madrid sa ofere privitorilor doar suspansul si tensiunea specifice unui meci cu o asemenea miza. Italienii aveau de recuperat avantajul de un gol pe care spaniolii il luasera din tur, insa Capello nu a mizat totul pe mina atacului. Desi a avut trei virfuri, Juve nu s-a hazardat sa atace in valuri, cu toate liniile, preferind doar sa hartuiasca defensiva „galacticilor“, care, surprinzator, au abordat cam aceeasi tactica. Superiori pe toate planurile, madrilenii au decis sa adoarma jocul, beneficiind si de siguranta oferita de Casillas, care a rezolvat singura ocazie a primei reprize, in minutul 5, la voleul lui Ibrahimovici din coltul careului mic.


Avertizat de ratarea lui Ronaldo (’50), Fabio Capello a mutat decisiv. L-a scos pe Del Piero si l-a trimis in teren pe Trezeguet. S-a ales cu fluieraturile unui intreg stadion, pentru ca „Pinturicchio“ este inca foarte iubit la Torino, dar i-a iesit miscarea. Atacantul francez a marcat cu o executie de campion mondial si european, semifoarfeca din careul mic, dupa o recentrare inteligenta a lui Ibrahimovici, ducind meciul in prelungiri, nu inainte insa ca Buffon sa scoata cu greu o „torpila“ a lui Roberto Carlos. Dupa o prima repriza fara evenimente, nervii au cedat in partea secunda, iar Ronaldo si Tacchinardi au plecat mai repede la vestiare, dupa o altercatie. Figo a fost aproape de a da lovitura de gratie, dar migea trimisa de el a trecut milimetric pe linga bara, pentru ca, dupa un minut, Zalayeta, anonimul salvator al „Batrinei Doamne“, sa puna punct calatoriei „galactice“ prin Liga Campionilor. Uruguayanul a profitat de o respingere gresita a lui Raul Bravo si l-a invins pe Casillas cu un sut din afara careului, trimitind Realul acasa, unde ramine sa se lupte cu Barcelona pentru suprematia Primerei Division.


Capello: „Meritam sa ne calificam“


„Juve galactica, Real adios“, a titrat ieri Gazzetta dello Sport, care a mentionat ca Juventus si-a indeplinit misunea si a trimis Realul acasa, asa cum a facut si in semifinala de acum doi ani si, pentru prima data in istorie, madrilenii nu au acces in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Cu exceptia finalei din 1998 cistigata cu 1-0 in fata lui Juventus, Real Madrid nu a trecut niciodata de torinezi in fazele inferioare ale competitiei, ingenunchind de fiecare data pe „Delle Alpi“.


La finalul partidei, tehnicianul bianconerilor, Fabio Capello, a afirmat ca elevii sai au obtinut o calificare meritata. „Juve a facut un meci foarte bun, impotriva unui adversar care s-a mobilizat mult, care dorea sa faca o figura frumoasa la Torino. Jucatorii mei nu i-au lasat prea mult pe madrileni sa paseze si cred ca acest lucru a constituit unul dintre secretele succesului nostru. Din pacate nu am finalizat toate ocaziile de gol pe care ni le-am creat. Real a fost periculoasa doar la cele doua lovituri libere ale lui Roberto Carlos si Figo. Dupa cum s-au desfasurat cele doua meciuri nu cred ca exista dubii asupra echipei care a meritat calificarea“, a precizat Capello.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS