25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Coltul gospodinei

Cum sa preveniti arsurile in bucatarie


• Intotdeauna sa aveti la indemâna prosoape sau manusi de bucatarie. • Niciodata nu folositi un prosop umed pentru a tine cu ajutorul lui o tigaie sau o oala incinsa. • Fiti foarte atenta atunci când „lucrati“ cu aburi; nu va uitati niciodata intr-o tigaie sau oala incinsa atunci când ridicati capacul, ci lasati mai intâi aburul sa iasa din recipient. • Prajiti sau inabusiti ingredientele cu un continut ridicat de apa cu foarte multa grija; dati-va cu un pas inapoi atunci când aruncati aceste ingrediente in ulei, pentru ca apa va face uleiul sa sara si sa va stropeasca. • Pentru mâncarurile sote, asezati in vas fiecare ingredient in parte cu multa grija si cât mai incet posibil, incepând cu cel aflat cel mai aproape de dumneavoastra – inmuiati apoi ingredientul si indepartati-l de dumneavoastra. • Mânerele tigailor trebuie sa fie intoarse spre dumneavoastra si nu aflate in calea persoanelor care circula prin bucatarie. • Nu carati de colo-colo recipiente pline cu ulei incins. Inainte de „transport“, permiteti-i uleiului sa revina la temperatura camerei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS