25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Coltul gospodinei

Lupta cu petele


Iata o lista scurta de solutii pentru pete frecvente pe care puteti sa o lipiti lânga masina de spalat.


Vinul rosu. Desi pare greu de crezut, vinul alb il va scoate pe cel rosu din haine. Puneti putin pe pata si abia apoi spalati haina.


Untul, margarina, uleiul. Folositi un detergent special pentru pete. Aplicati-l pe pata si lasati putin haina la inmuiat.


Cafea sau ceai. Folositi din nou detergentul special pentru pete. Evitati sa folositi sapunul in aceste cazuri. Acesta va fixa pata si mai tare.


Petele cauzate de iarba. Pentru a le indeparta, frecati zona patata cu un pumn de tarâte. Abia apoi spalati haina.


Cerneala. Pentru a indeparta aceste pete, atât de populare printre scolari, folositi propriul fixativ pentru par. Aplicati-l direct pe pata, apoi spalati normal.


Petele lasate de antiperspirant. Cu un burete aplicati in zona ingalbenita otet. Apoi spalati normal.


Ciocolata. Indepartati cât mai multa ciocolata din zona afectata. Apoi scufundati haina in apa rece si incercati sa scoateti si restul. Abia apoi spalati haina cu detergent.


Noroi. La fel ca si in cazul ciocolatei, indepartati cât puteti de mult inainte sa introduceti haina in apa rece. Nu lasati pata sa stea mult pe haina. Spalati-o cât de repede puteti. Petele mai dificile le scoateti cu un cartof taiat in doua si frecat de zona afectata.


Bere. Amestecati o lingura de detergent cu apa calda. Aplicati pe pata si apoi clatiti. Aplicati o solutie facuta din o parte otet si trei parti apa. Apoi spalati haina normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS