16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFotbalul - ce pasiune!

Fotbalul – ce pasiune!

Pentru reprezentantii sexului tare, fotbalul este mai mult decât un sport, uneori el putând deveni chiar un fel de terapie, care sa ii ajute sa isi exprime sentimentele.


In timpul unui meci de fotbal, chiar si cei mai seriosi domni dau frâu liber sentimentelor, aratându-si partea sensibila. Cel putin asa rezulta dintr-un studiu britanic, conform caruia clasicul meci de fotbal are efecte benefice asupra barbatilor, care nu-si exprima cu usurinta sentimentele. Doar 30 la suta dintre respondentii chestionati au recunoscut ca au plâns dupa o infrângere a echipei preferate. Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie, de la Fundatia „Mental Health“ si a fost realizat pe un esantion de 500 de barbati. Doua treimi dintre ei au marturisit ca un meci de fotbal ii ajuta sa-si impartaseasca emotiile cu ceilalti barbati. Asadar, doamnelor, daca observati ca partenerul dumneavoastra discuta cu patima despre fotbal cu semenii sai, vorbind despre ultimul meci al echipei preferate sau despre forma fotbalistilor, stati linistita, este doar un fel de „terapie de grup“. Nu mai putin de 76 la suta dintre reprezentantii sexului tare au marturisit ca nu se simt deloc jenati când se imbratiseaza cu un alt barbat in timpul unui meci de fotbal, acest gest fiind absolut natural.


Fotbal sau sex?


Acelasi studiu a demonstrat ca barbatii nu se gândesc doar la fotbal. Doua treimi dintre ei nu ar da o partida de sex pe un meci de fotbal, in timp ce 86 la suta nu ar renunta sa asiste la nasterea propriului copil. Desi pare incredibil, pentru multi domni, chiar si serviciul are prioritate, indiferent daca echipa de suflet sustine un meci foarte important In plus, majoritatea respondentilor prefera sa fie ei insisi pe teren si sa joace fotbal, decât sa se uite la televizor. Potrivit echipei de specialisti coordonati de Andrew McCulloch, fotbalul are efecte benefice nu doar pentru fizic, ci si pentru psihic, având in vedere ca impartasirea emotilor si a vorbi deschis despre propriile sentimente este foarte important pentru sanatatea mentala. De altfel, rezultatele studiului sunt de ajutor psihologilor in cautarea de noi terapii pentru persoanele cu problemele mentale si cu tulburari de memorie.


Pasiunea sportului cu balonul rotund


In spatele pasiunii pentru „sportul rege“ se ascunde mai mult decât simpla placere de a urmari 22 de jucatori alergând dupa o minge. Fotbalul trezeste in domni acel spirit de competitie atât de tipic si acea placere de actiune specifica sexului tare. Si daca nu este suficient, sportul cu balonul rotund poate fi un subiect de conversatie bun in orice ocazie, el fiind „mâna de ajutor“ pentru a depasi un moment de tensiune.


Multi barbati au trecut prin faza in care s-au simtit exclusi dintr-un anumit grup din care isi doreau sa faca parte. Ei bine, discutând impreuna despre fotbal pot ajunge sa faca parte din acelasi grup.


Si, in fine, un meci de fotbal este cea mai buna ocazie de a se intâlni cu prietenii, de a bea câteva beri si de a savura câteva clipe de liniste departe de partenerele cicalitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS