18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCum ne inmultim banii

Cum ne inmultim banii

Banii sunt unul dintre cele mai extraordinare instrumente ale vietii: cu ei putem cumpara comoditate, libertate, experiente distractive, momente memorabile si o groaza de lucruri care sa ne faca viata mai usoara. Insa banii pot fi irositi, aruncati pe lucruri mici, care nu au un adevarat impact asupra vietii noastre sau cheltuiti pe ceva mare, dar care se risipeste repede. Felul in care va folositi banii este decizia dumneavoastra.


Conform site-ului femina.ro, a cheltui eficient inseamna a da mai putini bani pe lucruri de care va bucurati mai putin si a redistribui sumele astfel economisite spre alte aspecte mai placute ale vietii. Trebuie sa va mutati banii din zona lucrurilor care nu reprezinta o adevarata investitie si care nu va plac spre lucrurile care va plac si de care va bucurati de fiecare data. De ce munciti atât de mult daca nu va folositi de ceea ce câstigati pentru a va bucura de lucruri placute si de a fi fericita?


Când luati salariul incercati sa-l utilizati pentru ce vreti mereu sa obtineti. Acest concept nu se refera la egoism sau la frivolitatea de a cheltui pe lucruri superficiale. Esenta chetuielii eficiente este sa va asigurati ca tot ceea ce dati este in propriul interes.


Cheia de a da mai mult pentru ceea ce vreti este a sti foarte bine ceea ce va doriti. Poate suna evident, dar când v-ati oprit ultima oara ca sa va dati seama ce vreti cu adevarat si ce va lipseste? Este foarte usor sa pici in rutina si sa nu va mai uitati in urma la deciziile pe care le-ati luat in viata cu privire la felul in care v-ati cheltuit bani.


Deci, pentru a va administra mai bine banii ar trebui, ca un un punct de pornire, sa urmati trei reguli ale felului in care va veti imparti fondurile:


1. Traiti asa cum vreti!


Exceptând persoanele care au grave probleme financiare, a trai cum vrei nu presupune a avea multi bani. Totul sta in atitudinea legata de banii pe care ii ai. Inseamna a trai in prezent si nu a te preocupa doar de ceea ce o sa faceti mâine.


2. Aveti grija de propriul viitor


A economisi nu presupune sa va strângeti atât de mult la curea incât sa va lipsiti de lucrurile de care adesea aveti cea mai mare nevoie. A pune niste bani deoparte inseamna sa va pregatiti sa ii cheltuiti in viitor si sa fiti in stare sa traiti cât mai bine pentru restul vietii. Asigurarea viitorului nu este ceva dragut si extra, ci este o necesitate.


3. Maximizati-va placerea


Distrati-va. Nu doar putin, ci cât va permiteti de mult. Linia de demarcatie este ca nu stiti cam cât o sa fii prin preajma, asa ca nu ratati nimic din ceea ce puteti sa obtineti!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS