32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMituri ale ingrijirii parului

Mituri ale ingrijirii parului

Cu siguranta v-ati format, de-a lungul timpului, idei despre cum ar trebui sa aveti grija de parul dumneavoastra. Insa cât din ceea ce stiti este si adevarat? Avem foarte des tendinta de a crede in tot ce ni se spune, mai ales in sfaturile batrânilor sau ale revistelor, parerile nefiind intotdeauna similare… Site-ul www.stiletto.ro a examinat, a intrebat, a studiat si va prezinta cele mai cunoscute mituri ale ingrijirii parului si adevarul din spatele lor…


• Spalatul des al parului poate duce la caderea acestuia sau il poate usca


Fals: Uzul frecvent al sampoanelor create special pentru aceasta nu dauneaza parului. Va puteti spala cât de des doriti. Folositi un sampon potrivit tipului dumneavoastra de par si veti vedea ca parul dumneavoastra va fi hidratat, voluminos si frumos.


• Mai mult sampon = par mai curat.


Fals: Nu irositi samponul! O cantitate aplicata in exces nu va va face parul mai curat decât vi-l va face una potrivita lungimii parului dumneavoastra.


• Balsamul de par poate regenera vârfurile despicate.


Fals: Nici un balsam de par nu va „repara“ parul degradat. Tot ce poate face este sa va faca parul mai matasos, facându-l sa arate intr-o conditie mai buna. Un balsam foarte bun va preveni, insa, degradarea parului.


• Folosirea uscatorului de par poate duce la caderea parului


Fals: Utilizarea foehn-ului poate dauna, arde sau usca parul, iar asta poate duce, mai departe, la caderea parului. Insa asta se produce indirect si nici nu este o pierdere permanenta, parul va creste imediat.


• Dormitul cu parul ud poate duce la infectii ale pielii capului.


Fals: Astfel de infectii nu pot fi cauzate decât de contactul cu un alt mediu afectat, precum o alta persoana, care sufera de vreo astfel de infectie, sau obiecte folosite de oameni cu asemenea probleme.


• Pentru a face parul sa va creasca mai repede, periati-l cât mai des.


Fals: Periatul prea des al parului dauneaza serios pielii capului. Nu este recomandat! De fapt, parul reactioneaza mult mai bine la pieptanat, decât la periat. Peria va face firele de par sa se despice si sa se rupa.


• Tunsul parului il poate face sa creasca mai repede, mai gros sau mai des.


Fals: Aceasta idee falsa s-a nascut datorita simplului fapt ca parul este mai gros spre radacina decât spre vârfuri si, de aceea, este normal ca atunci când parul este scurt, sa para mai des sau mai gros. Tunsul nu poate afecta in nici un fel ritmul biologic de crestere a parului. Vreti mai mult volum? Atunci apelati cu incredere la produsele de styling pentru cresterea in volum a parului sau puteti chiar sa apelati la o tunsoare care sa va avantajeze.


• Vopsitul parului duce la caderea acestuia.


Fals: Majoritatea produselor pentru colorarea parului contin substante chimice care va afecteaza intreaga structura a parului, daca nu sunt folosite asa cum trebuie, insa nu vor duce la caderea parului.


• Produsele din saloanele cosmetice sunt identice celor din magazine.


Fals: Desi mai sunt si exceptii, saloanele de coafura folosesc produse de calitate superioara, necomerciale, ce contin ingrediente pretioase si sunt create pentru a oferi hidratare intensa.


• Expunerea la soare favorizeaza caderea parului.


Fals: Parul dumneavoastra actioneaza precum un scut impotriva soarelui. Caderea parului apare la nivelul foliculilor, ceea ce inseamna ca razele soarelui trebuie sa patrunda foarte adânc in firul de par pentru a-i putea dauna.


• Intre dieta si caderea parului exista conexiuni.


Adevarat: Este foarte important sa mâncati sanatos, pentru a pastra un echilibru in organismul dumneavoastra. Pe de alta parte, nu s-a dovedit ca exista vreun anume tip de mâncare benefic sau nociv parului.


• Folosirea in comun a periei sau a altor obiecte pentru par poate raspândi boli ale scalpului.


Adevarat: Paduchii si multi alti paraziti pot fi transportati cu usurinta, de la scalp la scalp, prin folosirea comuna a obiectelor pentru par.


• Stresul cauzeaza caderea parului.


Adevarat: Problemele severe (precum o operatie sau decesul unei persoane apropiate) pot stopa cresterea parului si cauzeaza o cadere a parului destul de grava, insa nu de foarte lunga durata. Dupa depasirea momentelor dificile, scalpul se va regenera si parul va creste imediat la loc, frumos si stralucitor.


• Obiectele de prins parul, foarte strânse, pot duce la rarirea firelor de par.


Adevarat: Acest tip de afectiune este foarte des intâlnita la persoanele care isi strâng parul in cozi prinse foarte dur si pe o perioada lunga de timp. Evitati astfel de probleme, alegând un stil mai lejer de prindere a parului, care sa nu afecteze pielea capului.


• Fumatul provoaca incaruntirea prematura a parului.


Adevarat: Conform studiilor stiintifice, fumatorii sunt mai predispusi la albirea prematura a parului, decât nefumatorii. Ba chiar mai rau decât atât, fumatul provoaca si o accelerata cadere a parului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS