16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Stiri IT&C

Dell retrage patru milioane de laptopuri cu risc de explozie


Compania americana Dell, unul dintre principalii producatori de computere, a retras aproximativ patru milioane de laptopuri, din cauza riscului ca acumulatorii acestora sa ia foc. Dupa cum informeaza site-ul ITN, aceasta decizie a fost luata in urma plângerii mai multor utilizatori din Statele Unite, potrivit carora mai multe unitati au inceput sa scoata fum sau, pur si simplu, au izbucnit in flacari.


Se pare ca majoritatea laptopurilor cu astfel de probleme au fost vândute in Statele Unite. Cu toate acestea, peste un milion de unitati au fost comercializate in afara Americii.


Potrivit sursei citate, oficialii companiei au anuntat ca acumulatorii marca Dell cu probleme au fost folositi pentru laptopurile vândute in perioada 1 aprilie 2004 – 18 iulie 2006. Modelele care prezinta riscuri sunt Dell Latitude, Inspiron, XPS si Dell Precision Mobile Workstation. Cu toate acestea, au aparut unele probleme si in cazul laptopurilor cu acumulatori marca Sony, insa aceste informatii nu au fost confirmate inca.


Specialistii din cadrul Dell au avertizat ca pe acumulatorii cu risc de incendiere sunt aplicate etichete pe care este inscris numele companiei Dell si sintagma „Made in Japan“ sau „Made in China“.


Totodata, un purtator de cuvânt al gigantului Sony a precizat ca ambele comanii analizeaza aceste probleme de mai mult de o luna, dupa ce au primit informatii privind sase incidente, petrecute in Statele Unite, când laptopurile au luat foc sau au scos fum.


Potrivit sursei mentionate, oficialii Dell isi sfatuiesc clientii, prin intermediul site-ului companiei sa verifice daca acumulatorii laptopurilor pe care le au se potrivesc cu numerele de identificare ale unitatilor cu probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS