22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalManagerii - obsedati de propria imagine

Managerii – obsedati de propria imagine

Nu doar doamnele trecute de prima tinerete sau actorii si actritele de la Hollywood apeleaza la ajutorul chirurugului estetician pentru a scapa de suparatoarele urme lasate de trecerea anilor. Mai nou, si managerii apeleaza la ajutorul bisturiului pentru a se mentine tineri.


Cel putin asa reiese din statisticile oferite de „American academy of facial plastic and reconstructive surgery“, potrivit carora, „a-si modifica nasul sau a scapa de pungile si ridurile din jurul ochilor sau de pe frunte, sau dorinta de a avea o piele intinsa pe gât sau pe obraji“ este deseori o decizie legata de cariera profesionala.


Din 2000 si pâna in 2004, potrivit statisticilor organizatiei prezidata de medicul Ira Papel, numarul interventiilor de chirurgie faciala a crescut cu 345 la suta si multi dintre cei care apeleaza la aceasta decizie au fost motivati de cariera.


In mod deosebit, 22 de barbati din o suta apeleaza la bisturiu din motive profesionale si numarul barbatilor care recurg la aceste tehnici pentru a-si reface look-ul s-a dublat intre 2003 si 2004.


De mentionat ca mai ales managerii, agentii imobiliari, avocatii, pilotii de avioane si agentii bursieri de pe Wall Street sunt cei care sunt cei mai obsedati de propria imagine.


O imagine perfecta pentru un manager perfect


„Cei care ocupa un post important intr-o companie trebuie sa para mereu ca fiind plini de energie si o fata obosita, cazuta, nu ofera o imagine buna“, explica Michele Verga, profesor de Chirurgie plastica la Spitalul Mount Sinai din New York.


„In unele cazuri, vin la mine oameni care, aflati la o vârsta care inainte era considerata a fi in pragul pensiei, astazi doresc sa continue sa lucreze si, in acelasi timp vor sa para tineri. Este asa numita problema „baby-boomer“, cei mai batrâni dintre acestia apropiindu-se binisor de 60 de ani, insa nu vor si nu pot sa nu mai lucreze.


Asa ca se uita in oglinda si cred ca, daca se opereaza, este primul pas pentru a fi competitivi atât profesional, cât si social, care de cele mai multe ori este acelasi lucru“. Exista insa si persoane care apeleaza la bisturiu atunci când sunt in cautarea unui loc de munca.


Oare o fata mai proaspata poate impresiona pozitiv un angajtor? Daca e sa il ascultam pe Verga, raspunsul este afirmativ. Medicul a povestit cazul unei femei arhitect concendiata de firma sa si care, dupa operatie, a reusit sa se reangajeze.


Insa cât costa un lifting in SUA? o interventie faciala se ridica in 2004 la 6.505 dolari, in timp ce injectiile de Botox costa 441 de dolari una.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS