19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIrezistibila la 30 de ani...

Irezistibila la 30 de ani…

Probabil ca majoritatea femeilor care depasesc pragul de 30 de ani se confrunta cu aceasta situatie: astazi un rid, la inceput imperceptibil, mâine altul, poimâine doua kilograme in plus de care nu mai scapam atât de usor precum in urma cu cinci ani… De aici si impresia ca feminitatea si frumusetea lor aluneca tot mai repede pe o panta. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel: se spune ca femeia infloreste cu adevarat numai la maturitate!


Daca veti reusi acest lucru sau nu, depinde si de modul in care stiti sa aveti grija de dumneavoastra si de felul in care alegeti sa va puneti in valoare prin machiaj. Trebuie sa stiti ca, o data aparute, ridurile nu mai dispar niciodata.


Fondul de ten, pudra si batonul corector aplicate din abundenta nu fac decât sa atraga atentia, pentru ca se aduna in pliurile epidermei. Numai ingrijirea corecta si constanta a pielii poate fi de ajutor, ridurile devenind mai putin vizibile.


Dar iata câteva solutii la care puteti recurge pentru ca, atunci când va priviti in oglinda, sa zâmbiti asa cum o faceati si la douazeci de ani.


Baza de machiaj


Inspectati-va trusa de machiaj si debarasati-va de toate produsele cosmetice mate si compacte. Acestea confera un aspect matur si, in oarecare masura, mai adauga niste ani chipului dumneavoastra. Orientati-va spre farduri sidefate, cremoase. Alegeti un fond de ten cu potential de hidratare intensa si cu textura usoara, pentru a nu „incarca“ tenul. In definitiv, urmariti sa aratati cât mai natural, nu-i asa? De asemenea, nu aplicati baza de machiaj pe toata fata, ci numai in zonele problematice (de obicei e vorba de asa-numita „zona T“, adica fruntea, nasul si barbia). Când alegeti nuanta fondului de ten, testati-o pe osul claviculei: este important sa se potriveasca si cu epiderma de pe gât, pentru ca, din pacate, si aici apar riduri… uneori mai repede decât in zona fetei!


Fardul de obraz?


Alegeti nuante cât mai calde, pentru a obtine un aspect caracterizat de prospetime si vigoare: nuanta piersicii sau a caisei, diferite tonuri de roz si, cu toate ca este modern, ar fi indicat sa renuntati la fardul de obraz de culoarea prunei. Acesta s-ar fi potrivit cu niste ani in urma.


Folositi un fard-crema, pe care il fixati cu ajutorul unui „puf de pudra“.


Machiajul ochilor


Nu mai este nevoie sa discutam despre cât de importanta este ingrijirea ochilor: demachierea zilnica, fara a uita de gene, si aplicarea cremei hidratante (respectiv nutritive, in timpul noptii) trebuie sa fie litera de lege. Ca si recomandarea de a folosi in exclusivitate produse special concepute pentru ingrijirea ochilor, deoarece epiderma din aceasta zona este incomparabil mai sensibila decât cea de pe restul fetei. In ceea ce priveste machiajul, alegeti nuante cât mai usoare, neutre (bej, bronz, caramiziu deschis – in general, derivate ale culorii maro). Folositi rimel de culoare maro si renuntati la aplicarea fardului in doua nuante (mai inchisa in partea superioara, respectiv mai deschisa la baza pleoapei). Acest procedeu confera luminozitate privirii si o intensifica, insa, in acelasi timp, accentueaza ridurile de la colturile ochilor. Daca la douazeci de ani nu va pasa de asta, lucrurile incep treptat sa se schimbe… Puteti folosi insa cu incredere aparatul de intors genele, fiind atenta sa nu le deteriorati. Acordati atentie sprâncenelor: acestea ar trebui sa aiba o forma cât mai naturala, foarte putin arcuita si sa nu fie prea subtiri. Marlene Dietrich a murit in urma cu mult timp… Rimelul este foarte important, dar aveti grija ca textura produsului sa fie cât mai usoara si cremoasa. Sunt recomandate produsele care au si capacitatea de a „desparti“ genele, creând si un efect subtil de alungire.


Buze senzuale si ispititoare…


Multe femei opteaza pentru un gloss, renuntând la ruj. Insa dumneavoastra ar trebui sa indrazniti sa va puneti buzele in valoare, cu ajutorul unui ruj cu textura cremoasa, usor de aplicat si care nu usuca buzele. In definitiv, nimic altceva nu atrage mai placut atentia asupra danturii, nu-i asa? Zâmbetul dumneavoastra va lumina totul in jur… Nuanta rujului va fi asortata cu aceea a fardului de obraz si puteti opta pentru una cu cel mult doua tonuri mai inchise. Daca in ceea ce priveste machiajul ochilor este bine sa va limitati la o singura culoare, pentru alegerea rujului, se potriveste exact contrariul: combinati diferitele nuante de rujuri! Veti obtine un dublu rezultat: o nuanta unica si deci personalizata, dar si o mai mare durabilitate a machiajului. Si sa nu va fie teama de rujul rosu… Este modern, feminin si nu mai necesita nici un alt produs de machiaj in afara de fond de ten si, eventual, rimel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS