18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBal caritabil pentru Andreea Maria Piezerel

Bal caritabil pentru Andreea Maria Piezerel

Mai aveţi la dispoziţie doar câteva zile pentru a cumpăra un bilet de participare la balul caritabil organizat de Fundaţia Gazeta de Sud şi hotelul-restaurant Meliss pentru Maria Andreea Piezerel, în vârstă de doi ani, fetiţa care s-a născut cu o malformaţie congenitală rară, sindromul Pierre Robin.
Povestea Andreei am prezentat-o pentru prima dată în paginile Gazetei de Sud, în ediţia din 20 ianuarie 2014, în articolul „O fetiţă de doi ani are nevoie de ajutor“ (http://www.gds.ro/Societate/2014-01-20/O+fetita+de+doi+ani+si+jumatate+are+nevoie+de+ajutor&hl=andreea%20maria%20piezerel&tip=toate).. Din momentul apariţiei poveştii, cititorii Gazetei de Sud au reacţionat aşa cum fac de fiecare dată, oferind sprijin familiei pentru achitarea datoriilor acumulate pentru închirierea concentratorului de oxigen, dar şi pentru acoperirea costurilor deplasărilor ulterioare la spitale din ţară. Fetiţa are maxilarul inferior subdezvoltat, bărbia foarte mică, motiv pentru care tendinţa limbii este de a cădea în faringe, îngreunând respiraţia, iar cerul gurii este incomplet închis, în formă de U. În urma investigaţiilor efectuate, medicii au programat fetiţa în luna iunie pentru o serie de intervenţii chirurgicale pentru refacerea boltei palatine. Singurul impediment în acest moment este cel al banilor. „Pe 15 iunie, copilul nostru este programat pentru un set de analize şi intervenţii chirurgicale. Medicii ne-au explicat că intervenţia constă în montarea unei plăcuţe de argint în cerul gurii, apoi închiderea boltei palatine. Toate aceste intervenţii medicale costă în jur de 2.000 de euro. După ce dumneavoastră, Gazeta de Sud, aţi publicat articolul prin care aţi spus încă o dată povestea Andreei, am primit numeroase telefoane de la diverse persoane din ţară şi din străinătate care ne-au încurajat şi ne-au garantat că vor fi alături de noi. Este vorba de foşti colegi de la Jandarmerie, dar şi de necunoscuţi care ne-au oferit cazare gratuită şi masă în Timişoara, în perioada în care Andreea va fi internată. Mulţumim încă o dată tuturor acestor oameni cu suflet, toate speranţele noastre sunt în dumneavoastră. Sperăm să fiţi alături de noi, pe 5 iunie, la balul ce va fi organizat pentru Andreea. Pentru a respira, fetiţa noastră are nevoie de traheostomă permanentă. La naştere, şansele de supravieţuire date de medici erau minime, în prezent, şansele Andreei de recuperare sunt de 90%“, a povestit Alina Piezerel, mama fetiţei.
  Balul caritabil este organizat pe 5 iunie la restaurantul Meliss. Cei care vor răspunde invitaţiei vor avea parte de o seară specială în compania artiştilor Bogdan Uţă şi Casual Band, Dana Torop şi Feedback Band, Dynamic Band și trupa de dansuri Evenimente de Neuitat. Cei care doresc să participe la balul caritabil pot să cumpere un bilet de la recepţia hotelului Meliss. Pentru mai multe informaţii, puteţi suna la 0720.880.484 – Fundaţia Gazeta de Sud sau 0744.432.520 – hotel Meliss.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS