22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSteaua noastră, Ioana Lucia Ghivercea

Steaua noastră, Ioana Lucia Ghivercea

Micuţa balerină de altădată, astăzi o adevărată profesionistă, Ioana Lucia Ghivercea continuă drumul spre succes, adăugând alte şi alte distincţii în palmaresul său.

La un an după obţinerea titlului de campioană mondială şi a unei burse de studiu în cadrul şcolii de balet din Mantova – Italia, puştoaica îndrăgostită nebuneşte de dansul în vârful picioarelor ne face să fim din nou mândri că este de-a noastră. Ioana Lucia Ghivercea a obţinut în luna iunie Marele Premiu al juriului la Festivalul Internaţional de Balet de la Plovdiv, iar în iulie, locul trei la puternicul concurs internaţional de la Sofia.
Traiectoria ascendentă spre prestigioasele scene ale lumii nu a fost deloc uşoară. Urcuşul a fost anevoios uneori, iar plăcerile copilăriei au fost înlocuite cu gustul succesului din lumina reflectoarelor. Demipoantele şi mai apoi poantele au înlocuit pantofii de prinţesă, orele din sala de antrenament pe cele petrecute în compania copiilor din faţa blocului. Şi a meritat, o spun cu certitudinile rezultatele. „Timpul liber este spaţiul libertăţii, al alegerilor neconstrânse, tocmai din această cauză se naşte farmecul experienţelor pe care le trăim. La numai 13 ani, Luci pare că ştie ce este succesul, iar palmaresul ei a lansat certitudinea construirii unui viitor frumos. Dar în spatele acestuia se ascunde o copilărie dedicată muncii, perseverenţei, răbdării, orele multe şi grele de antrenamente când, trecând dintr-o sală de pregătire în alta, din mâna unui profesor în mâna altuia, a intrat în acest carusel al perfecţiunii“, a mărturisit Vali Ghivercea, mama balerinei de succes.

Craiovenii cuceresc lumea

Criticii de dans nu s-au înşelat atunci când au spus, privind-o pe craioveanca îndrăgostită de balet, că vine cu un suflu nou şi cu o viziune originală şi proaspătă în lumea dansului. Le-au confirmat impresia membrii juriilor competiţiilor la care  a participat Lucia, sub îndrumarea coregrafului Marius Onofei (fost balerin în cadrul companiei de dans „CONTEMP“, condusă de celebra Adina Cezar). Au dus Craiova, România, pe cele mai înalte trepte ale podiumului.
Gustul succesului, pe care l-a simţit când avea şapte ani, i-a dat puterea şi credinţa că poate ajunge mai sus, tot mai sus. Şi o face în fiecare zi petrecută în sălile şcolii din Italia unde se pregăteşte, sau în cadrul taberei sportive de la Varna, unde se află acum. Munceşte zilnic câte cinci ore, dedicându-se exclusiv studiului baletului clasic, dansului contemporan şi de caracter.
„Aici, la Teatrul de Operă din Varna, este o altă lume, în care toţi vorbim acelaşi limbaj – al corpului şi mişcării exersate până la perfecţiune. Este magic să vezi cum 30 de trupuri se unduiesc în acelaşi tempo. Eu sunt la master class şi diferenţa de vârstă între mine şi ceilalţi nu o las să fie percepută în acurateţea mişcării, ci poate doar în trăsături. Sunt încântată de tot. Este minunat! Sfârşitul anului şcolar mi-a adus satisfacţia mediei 10 pentru care am muncit serios, iar de curând am participat în Bulgaria la un concurs internaţional de dans, de unde m-am întors cu premiul I. Acum am obţinut locul trei la categoria solo. Rezultatele mele sunt şi ale echipei de profesori care mă îndrumă (Alina Onofrei, Costin Nanu, Marius Onofrei, Sabin Barbu, Laurenţiu Nicu), dar şi ale celor care fac posibilă înscrierea şi deplasarea mea la concursuri. Mă simt datoare să amintesc şi de cei din Italia. După ce am încheiat primul an de studiu, ei mi-au acordat încă un an de bursă“, a precizat Ioana Lucia Ghivercea.
Dansul şi dragostea pentru el uneşte oameni de pretutindeni, într-un tot magic, fermecător de frumos, din care uneori străluceşte o stea. Steaua noastră, Ioana Lucia Ghivercea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS