19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlimpiada meşteşugurilor artistice la Craiova

Olimpiada meşteşugurilor artistice la Craiova

Liceul Tehnologic „George Bibescu” din Craiova găzduieşte mâine faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, organizată de Complexul Naţional Muzeal Astra în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. La competiţie participă atât echipajele selectate la faza pe unitate de învăţământ, club sau palat al copiilor, cât şi elevi care învaţă meşteşuguri în ateliere particulare sau familiale.

Concursul va consta în prezentarea unor obiecte finite realizate de participanţi, precum şi în prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care concurenţii le vor desăvârşi în timpul concursului. Jurizarea va fi asigurată de o comisie constituită din specialişti – teoreticieni (etnologi, muzeologi, critici de artă), practicieni (creatori populari, meşteri instructori) şi reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare judeţene.

Elevii care vor trece peste această etapă vor participa la fza naţională, care va avea loc în perioada 21-25 august la Sibiu.


Editor: Oana Olaru

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS