18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicina, în sărbătoare

Medicina, în sărbătoare

http:http://www.youtube.com/watch?v=BK_h_GovWXI

Cadrele didactice şi studenţii au deschis vineri a 43-a ediţie a Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, prilej de bilanţ
şi de proiecte pentru viitor.

Festivităţile au fost deschise de rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, care a precizat că „este o sărbătoare de tradiţie care reuneşte cadrele didactice şi studenţii de la facultăţile de prestigiu. Programul are ca în fiecare an un conţinut ştiinţific şi cuprinde dezbateri, simpozioane, expunere de postere, lucrări ştiinţifice. Activităţile se desfăşoară în toate amfiteatrele instituţiei de învăţământ superior până sâmbătă, la ora 14.00.
„Fiind la ceas aniversar, s-a făcut şi un scurt bilanţ al activităţii şi performanţei. Bilanţul este pozitiv din punct de vedere al performanţelor şi mă refer nu numai la sesiunea de examene, ci şi la diversele competiţii profesionale la care participă studenţii, mai ales la rezidenţiat, care, aşa cum se ştie, este un examen-cheie pentru orice tânăr. Rezultatele de anul trecut din luna noiembrie arată că din numărul de 397 de locuri şi posturi scoase la concurs pentru regiunea Oltenia, 287 au fost ocupate de absolvenţi ai UMF Craiova“, a precizat rectorul instituţiei de învăţământ superior.

Noutăţi
pentru admitere

Da fiind faptul că nu mai este foarte mult timp până la selecţia unei noi promoţii de studenţi, reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie au făcut şi precizări legate de examenul de admitere. Noutatea din acest an este că toate centrele universitare din ţară vor organiza concurs într-o singură zi. Şi data deja a fost stabilită, 24 iulie, pentru domeniile medicină, farmacie şi medicină dentară. Pentru Facultatea de Asistenţă şi Moaşe, tot la nivel naţional, pe 26 iulie. Decizia a fost luată de comun acord de toţi rectorii centrelor universitare cu profil medical din ţară. Pentru Craiova, numărul de locuri a fost deja aprobat. Cât priveşte oferta educaţională, din acest an conducerea UMF Craiova intenţionează să organizeze un program de studii şi în limba engleză pentru Facultatea de Farmacie după modelul programului deschis de anul trecut la medicină, care a atras şi foarte mulţi studenţi de peste graniţă.

Ce presupune studenţia la medicină?

Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova este în creştere. Studenţii spun că perioada studiilor înseamnă nu numai rigoare în actul edicaţional, cât şi oportunitatea de a desfăşura activităţi cu caracter social. „Viaţa de student la UMF Craiova este compusă din foarte multe compartimente. În primul rând, este partea teoretică, unde profesorii noştri depun mari eforturi, astfel încât să putem să ne formăm profesional. În al doilea rând, avem posibilitatea să facem parte din organizaţii studenţeşti, de voluntariat care desfăşoară foarte multe proiecte atât de informare şi prevenţie, cât şi campanii de ajutorare a celor mai puţin norocoşi. De asemenea, avem foarte multe evenimente sociale cum ar fi excursia de la Straja din perioada iernii sau tabăra de la Costineşti, imediat după sesiunea din luna iulie, şi renumita petrecere din fiecare zi de joi“, a precizat Dakhel Zeineb, studentă în anul II la Medicină. Cursanţii au posibilitatea să-şi dezvolte şi latura artistică. În cadrul Universităţii există şi un cor care organizează programe speciale de sărbători şi de zilele UMF. Totodată, în zilele aniversare şi nu numai tinerii pot participa la cursuri şi dezbateri pentru a acumula cunoştinţe extracurriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS