16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUniunea Europeană caută ingineri şi medici din România

Uniunea Europeană caută ingineri şi medici din România

Doljenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în Uniunea Europeană pot să aplice pe joburile puse la dispoziţie de reţeaua EURES. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj a anunţat în această perioadă persoanele interesate au la dispoziţie 121 locuri de muncă.

În Belgia există un post disponibil de cercetător ştiinţific (în domeniile bacteriologie, microbiochimie, farmacologie), în timp ce recrutorii din Danemarca sunt în căutarea a 21 de medici specialişti în domenii precum radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie şi medicină internă, dar şi a doi medici specialişti psihiatri.

Pentru cei care visează să muncească în Franţa, în aaceastă ţară în acest moment sunt disponibile un post de menajeră, unul de mecanic întreţinere instalaţii încălzire, un post de mecanic utilaje agricole, unul de operator maşini de frezat cu comandă numerică, un job de cameristă, unul de agent restaurare şi trei de bucătar.

În Lituania este nevoie de 30 de ingineri de aeronave şi zece mecanici de aviaţie, în Norvegia sunt disponibile două posturi de muncitori constructori, în timp ce Olanda caută 21 de ingineri pe diverse specialităţi (utilaj tehnologic, construcţii civile, mecanic).

Republica Cehă are nevoie de 15 şlefuitori – pilitori, Slovacia de şase lucrători la maşini de cusut, Suedia are nevoie de doi medici – un specialist endocrinologie şi un medic reumatolog -, iar pentru Ungaria sunt disponibile două locuri de muncă – unul de vânzător de vignete autostradă şi unul de recepţioner.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS