16.4 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSistemul sanitar doljean, la control

Sistemul sanitar doljean, la control

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj a efectuat luna trecută un număr record de controale, 48 (faţă de o medie lunară de 25-30 de acţiuni), la furnizorii de servicii medicale (medici de familie, medici specialişti, spitale, farmacii) şi la angajatorii care plătesc indemnizaţii de concedii medicale salariaţilor. La majoritatea s-au descoperit nereguli, pentru care s-au aplicat şi sancţiuni, după cum rezultă din raportul întocmit de instituţie.

La medicii de familie, de exemplu, principala problemă constatată a fost prescrierea de medicamente compensate cu 90% pentru pensionari care nu se încadrează în acest program adresat doar celor cu venituri realizate numai din pensii de până la 700 lei/lună.

La controalele efectuate la medicii din ambulatoriul de specialitate, s-a constatat că unii dintre ei raportaseră la CAS servicii medicale solicitate de asiguraţi în vederea expertizei capacităţii de muncă, a încadrării şi reevaluării gradului de handicap, pentru care însă încasaseră bani şi de la pacienţi. Alţii, în schimb, nu respectaseră dreptul la libera alegere a asiguratului, în sensul că îşi dirijau pacienţii spre un anumit laborator de analize medicale. Amănunte citiţi în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS