18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministrator la şase asociaţii, fără atestat

Administrator la şase asociaţii, fără atestat

Administratorul unei asociaţii de proprietari din Craiova prins cu chitanţe tăiate în decembrie, dar înregistrate în mai, anul următor, şi-a pierdut atestatul şi s-a ales cu dosar penal

Caz unic în Craiova! Singurul administrator care lucrează la şase asociaţii de proprietari a rămas fără atestat. În ciuda faptului că există o dispoziţie de primar (nr. 2355) din data de 12.03.2012, acesta se ocupă în continuare de activitatea de casierie, administrare şi contabilitate a asociaţiilor. Constantin Corzanu, căci despre el este vorba, consideră că inspectorii de la primărie nu au luat o decizie tocmai corectă atunci când au propus să-i ridice atestatul, dar recunoaşte că a mai greşit pe ici, pe colo în activitatea de administrator. „La Asociaţia nr. 18 Valea Roşie, când s-a schimbat preşedintele, noul venit m-a dat afară fără vreun temei. Am acţionat în instanţă şi am câştigat. Asociaţia era obligată să-mi plătească veniturile de care am fost privat şi să mă reangajeze. Mi-au dat banii, dar nu am mai mers la asociaţie. Din acel moment am avut probleme. Inspectorii de la primărie au descoperit că încasasem 2.500 de lei, dar am uitat să-i înregistrez. Mi-am recunoscut greşeala şi am plătit banii. Au mai zis că am dat chitanţe proprietarilor de la o asociaţie din chitanţierul altei asociaţii, pentru că la acel sediu aveam două asociaţii, dar ulterior am rezolvat şi acest aspect. La 22 februarie, când s-a încheiat verificarea, am fost amendat cu  1.000 de lei. Am plătit amenda pentru că m-am considerat puţin vinovat, dar decizia de ridicare a atestatului am contestat-o în instanţă. Vreau să mai precizez că lucrez la patru asociaţii, la celelalte i-am ajutat numai să implementeze un program de calcul de la Termoficare“, a afirmat Constantin Corzanu.

Fără atestat şi cu dosar penal

În schimb, inspectorii primăriei sunt de cu totul altă părere, adică greşelile lui Constantin Corzanu nu sunt de trecut cu vederea. În plus, acesta s-a ales şi cu dosar penal: „În cazul domnului Corzanu Constantin s-a retras atestatul de administrator şi a fost trimisă adresa pentru verificări către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova. În timpul controlului inspectorilor Primăriei Craiova s-au constat următoarele: administratorul nu a înregistrat în registrul de casă la poziţia încasări chitanţele reprezentând încasări cheltuieli de întreţinere. Au existat situaţii de înregistrare eronată a cheltuielilor de întreţinere lunare în fişa de cont individuală. În plus, operaţiunile de încasări a cotelor de contribuţie au fost consemnate în registrul de casă la alte date calendaristice decât cele la care s-a efectuat încasarea şi care e înscrisă pe documentele justificative (exemplu: chitanţe emise în decembrie 2010 au fost înregistrate în registrul de casă în mai 2011). Nu folosea registrele obligatorii legal prevăzute: registrul-inventar şi registrul-jurnal“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS