19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgul din Romaneşti se mută la Tancodrom

Târgul din Romaneşti se mută la Tancodrom

Fosta rampă de gunoi din Valea Şarpelui, situată vizavi de Cimitirul Nord, va fi transformată
în târg de maşini, cereale, cherestea şi vechituri

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, firmă din subordinea municipalităţii, pregăteşte o surpriză: târgul din Romaneşti – care-şi desfăşoară în prezent activitatea, cu titlu temporar, într-o autobază a Regiei de Transport – se va muta în nordul Băniei, într-o zonă cuprinsă între Cimitirul Nord şi Tancodrom.

Teren de 6,7 ha pentru noul târg

Terenul, cu o suprafaţă de 67.053 mp (6,7 ha) şi o valoare de inventar de 6.316.295 de lei, a aparţinut iniţial Salubrităţii, în evidenţele căreia figura ca… rampă de gunoi! Acolo urma să se extindă groapa de gunoi din zona de nord a oraşului. În primăvara acestui an, însă, atunci când s-a repus pe tapet găsirea unei soluţii pentru târgul din Romaneşti, această variantă a părut cea mai viabilă. Aşa se face că terenul cu pricina, situat în vecinătatea Tancodromului, în zona numită Valea Şarpelui, a fost cedat de Salubritate municipalităţii, iar aceasta – prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 269 din 30 iunie 2011 – l-a dat în administrarea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
„Am obţinut certificatul de urbanism şi în momentul de faţă suntem în faza de întocmire a PUZ-ului. Ne dorim ca, anul viitor, să finalizăm amenajările, astfel încât să mutăm târgul în noua locaţie“, a spus directorul executiv al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Bogdan Apostol.
Accesul către noul târg va fi, într-o primă fază, pe un drum care pleacă de vizavi de cimitir, traversând calea ferată uzinală a Termocentralei din Bariera Vâlcii. Ulterior, ar urma să se amenajeze şi a doua cale de acces, către lacul estic de la Tancodrom.

Maşini, găini, cereale, haine…

Suprafaţa de 6,7 ha e comparabilă cu cea a vechiului târg din Romaneşti (unde se construieşte acum Centrul Multifuncţional), astfel că va permite comercializarea unui bogat sortiment de produse. „În primul rând, vom amenaja acolo un târg de maşini second hand, de mare capacitate şi foarte bine structurat, mai bine decât în fostul târg din Romaneşti“, a precizat directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Gabriel Şerban.
Alt sector de amploare ar urma să fie dedicat desfacerii angro de cereale, legume şi fructe.
„Intenţia noastră este să amenajăm în noul târg o adevărată piaţă de gros pentru legume şi fructe, astfel încât, cu timpul, să-i mutăm acolo pe comercianţii din Piaţa Chiriac, aceasta din urmă dorind s-o dezvoltăm şi s-o amenajăm ca piaţă normală, după cele mai noi standarde“, a declarat Gabriel Şerban.
Materialele de construcţii – în special cheresteaua – vor avea propriul lor sector în noul târg, pe o suprafaţă comparabilă cu cea care era odată în Târgul Romaneşti. Tot acolo, lângă Tancodrom, ar urma să fie amenajat şi târgul de animale. Desigur, din viitorul târg din Valea Şarpelui nu vor lipsi hainele vechi. Conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a promis însă că şi acest sector va fi altfel decât acum, urmând să aibă standuri bine delimitate şi alei mult mai largi, pentru a evita îmbulzeala.
„Noi ne vom plia pe dorinţa cumpărătorilor, nu neapărat a comercianţilor, pentru că până la urmă cumpărătorii trebuie să fie mulţumiţi. Altfel, dacă ei nu vin, nici comercianţilor nu le merg afacerile“, a spus Gabriel Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII