15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrăbunica de la colţul străzii

Străbunica de la colţul străzii

Pe tanti Elisaveta o aduce unul dintre nepoţi de la Stolojani, comuna Arcani, la Târgu Jiu, unde bătrâna de 86 de ani vinde flori. Zambile, lalele, narcise şi alte flori care cresc în grădina femeii sunt vândute la preţuri foarte mici trecătorilor. Stă sprijinită într-un baston de lemn şi nu se plânge de nimic. Vrea doar să-şi mai ajute nepoţii şi strănepoatele, de aceea vinde flori orăşenilor.
„La un leu bucheţelul le dau, că lumea nu are bani. Aşa îmi ajut şi eu familia, mai luăm o sticlă de ulei, ceva de-ale gurii, că tare s-au mai scumpit lucrurile în ultima vreme. Pensia mea e mică rău, doar 300 de lei. Am muncit la CAP, pe vremea comuniştilor“, a povestit bătrânica al cărei chip e brăzdat de riduri.
Străbunica îşi culege florile din grădina de acasă, din satul Stolojani, şi le pune într-un coş de nuiele, rugându-se la Dumnezeu să o ajute să le dea pe toate. Vânzarea nu merge bine în fiecare săptămână şi bătrâna vine la oraş doar când este vremea frumoasă. La 86 de ani, tanti Elisaveta este străbunică şi este tare mândră de copiii, nepoţii şi strănepoţii pe care îi are acasă. Bătrâna are grijă zilnic de grădina ei: „Vin cu flori pentru că am multe acasă. Le îngrijesc şi le vând celor de la oraş. Mai cumpără lumea, dar nu prea des. M-am aşezat lângă biserică, pentru că pe aici trec mai mulţi oameni“, a spus străbunica. Alături de tanti Elisaveta, la colţul străzii de lângă Biserica „Constantin şi Elena“ din centrul municipiului Târgu Jiu mai stau două bătrâne care vând flori. Motivele sunt aceleaşi: nu le ajung banii din pensie şi trebuie să găsească mijloace pentru a supravieţui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU