16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii, aşteptaţi la mălai

Craiovenii, aşteptaţi la mălai

Pensionarii cu venituri sub 400 de lei şi săracii Craiovei au fost îndulciţi cu biscuiţi de la UE.

În prima zi de distribuire a alimentelor preambalate, pensionarii şi beneficiarii de venit minim garantat din Craiova nu s-au grăbit să-şi ridice făina, mălaiul, pastele făinoase şi biscuiţii. Ieri, până la orele prânzului, se prezentaseră la locul de distribuire doar 14 din cele 666 de persoane beneficiare de venit minim garantat şi 80 de pensionari din 6.332, a căror pensie este sub 400 de lei lunar. Angajaţii Primăriei Craiova cred că destinatarii nu au avut încă timp să se informeze, dar în zilele următoare afluxul de persoane va creşte.
„Până în prezent, pentru ridicarea alimentelor care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate s-au prezentat la depozitul din Craioviţa Nouă 80 de pensionari, respectiv 14 beneficiari de venit minim garantat. Există posibilitatea ca până la sfârşitul programului numărul acestora să se dubleze. În continuare, craiovenii, pensionarii şi beneficiarii Legii nr. 416/2001 sunt aşteptaţi să ridice de la depozitul din incinta Regiei Autonome de Transport Craiova – Secţia 2 Depou Tramvaie din b-dul Dacia, nr. 3-5 făina, mălaiul, pastele făinoase şi biscuiţii. Aceştia se pot prezenta în intervalul 13-17 septembrie 2010, între orele 8.30 – 15.30“, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Carmen Licu.  
Din experienţa anului trecut, administraţia locală, în calitate de distribuitor, a rămas cu făina şi zahărul în depozit, fiindcă beneficiarii nu s-au prezentat să le ridice. Iar livrarea acestora, programată să se încheie în luna februarie 2010, s-a finalizat abia în luna iunie.
La cealaltă extremă, unii beneficiari, după ce îşi iau alimentele, le comercializează la jumătate de preţ firmelor de patiserie.
„Este de aşteptat, deoarece în cazul celor care iau ajutor social fiecare membru al familiei beneficiază de cantităţile respective, nu numai titularul de dosar. Dacă o familie este compusă din cinci persoane, de exemplu, ridică 70 kg de făină“, a spus un angajat al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII