19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDeţinuţii, la vizite decente

Deţinuţii, la vizite decente

Deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova şi-au primit ieri după-amiază familiile în „casă nouă“. Mai exact, prietenii şi familiile nu au mai fost nevoite să-şi vadă rudele în încăperea tristă şi veche de câteva zeci de ani, cu pereţi scrijeliţi şi masă lungă, de faianţă, pe post de perete despărţitor, ci într-un spaţiu special şi modern amenajat, care să le ofere şi unora, şi altora un confort al întâlnirii.
Aşa cum a declarat Raluca Ţîrcă, purtătoare de cuvânt a unităţii, locul destinat pentru noul sector „Vizite“ – inaugurat oficial ieri-dimineaţă – a fost reamenajat cu aportul persoanelor private de libertate, în urma unor lucrări de reparaţii capitale, fiind amplasat în interiorul locului de deţinere.
„Spaţiul este format dintr-un birou pentru supraveghere şi comandă, nouă cabine pentru vizită cu dispozitiv de separare, o sală de vizite fără dispozitive de separare cu şase mese, două săli de aşteptare (pentru persoanele private de libertate şi pentru aparţinători), cu instalaţie de sonorizare şi condiţii decente, în cadrul cărora anunţurile se pot face prin sistem audio. Toate spaţiile vor fi supravegheate video pentru a reduce riscul de introducere de obiecte interzise în penitenciar şi a preveni eventualele evenimente negative. Tot în acest scop, sunt instalate sisteme antiincendiu şi de protecţie a personalului“, a spus Raluca Ţîrcă.

Urmează „vizita intimă“

Mulţumită acestui spaţiu nou, rudele vor scăpa de coşmarul vizitelor efectuate în vechiul loc insalubru, cu miros de urină impregnat în pereţi. Acesta nu va dispărea. După reamenajare, va fi folosit ca punct de control pentru aparţinători.
Deşi a fost finalizat de câteva luni bune, iar cererile de a beneficia de el nu au întârziat să apară, spaţiul pentru vizita intimă (conjugală) nu a fost încă dat în folosinţă. Aşa cum a precizat purtătoarea de cuvânt, punerea la dispoziţia persoanelor private de libertate şi a soţilor/ soţiilor acestora nu va mai întârzia mult. De asemenea, tot la PMS Craiova se află în curs de amenajare o cameră pentru vizitele persoanelor private de libertate cu copii, un loc unde cei mici se pot juca şi pot petrece timpul alături de cei dragi într-un mod plăcut.
„Aceste amenajări transformă sectorul «Vizite» din cadrul Penitenciarului Craiova într-un spaţiu modern, menit să creeze condiţii mai bune de acordare a vizitei persoanelor private de libertate cu aparţinătorii şi să crească siguranţa celor prezenţi în timpul  acestora“, a mai spus Raluca Ţîrcă la inaugurarea noului sector.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII