18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVacanţe la preţuri de criză

Vacanţe la preţuri de criză

Veşti bune pentru cei care nu au la dispoziţie sume semnificative pentru petrecerea concediului. Cu preţuri pornind de la 160 de lei, doljenii pot petrece cinci nopţi la munte, la pensiuni din satele româneşti sau şase nopţi la mare.

În condiţiile în care numărul persoanelor care rămân fără un loc de muncă este în creştere, tendinţa doljenilor care decid anul acesta să plece în concediu este de a căuta oferte speciale sau variante cât mai ieftine de petrecere a vacanţelor. De asemenea, foarte mulţi clienţi sunt interesaţi de reducerile oferite de pachetele „early booking“ (înscrieri timpurii), după cum au observat reprezentanţii agenţiilor de turism din Craiova.
Cei care nu au reuşit încă să-şi contracteze vacanţa au la dispoziţie o serie de variante ieftine de cazare.
Începând cu 11 aprilie şi până pe 18 iunie, pot petrece o vacanţă în satele româneşti la aceleaşi tarife ca acum doi ani, prin Programul „Vacanţe la ţară“. În cadrul acestuia, cei interesaţi se pot caza cinci nopţi în cameră dublă, la una din pensiunile din Alba, Argeş, Braşov, Constanţa, Covasna, Gorj, Maramureş, Neamţ, Suceava, Sibiu şi Vrancea, la preţuri cuprinse între 150 de lei (pensiune de 2 margarete) şi 195 de lei (pensiuni de 3 şi 4 margarete) de persoană. „Şi în acest an, multe pensiuni oferă ca bonus mic dejun tradiţional (brânzeturi, ouă, dulceaţă, miere, chec)“, se arată într-un comunicat emis de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), cea care derulează acest program.

Un sejur de cinci nopţi la munte costă între 158 şi 358 de lei

Cei care nu vor să-şi petreacă vacanţa în satele româneşti, până pe 30 aprilie, se pot caza cu aproximativ aceeaşi sumă la munte, la unul dintre cele 65 de hoteluri şi pensiuni din zona montană, care s-au înscris în Programul „O săptămână la munte“, lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Prin acesta, turiştii pot să se cazeze cinci nopţi la munte, la preţuri ce variază între 158 de lei (la două stele), 258 de lei (la trei stele) şi 358 de lei (la patru stele).

„Litoralul pentru toţi“ vine cu oferte de criză

Şi cei care preferă litoralul românesc se pot caza la preţuri mici, dacă decid să-şi petreacă vacanţa în perioada 4 mai – 15 iunie. Prin programul „Litoralul pentru toţi“, preţul unui sejur de 6 nopţi/persoană, fără masă, variază între 159 (hoteluri 1 stea), 189 de lei (hoteluri de 2 stele) şi 219 lei (hoteluri de 3 stele). Preţurile sunt mai mari în cazul ofertelor care includ şi micul dejun: 249 de lei (2 stele), 349 de lei (3 stele), 419 lei (4 stele) şi 499 de lei (5 stele). Programul este lansat de către Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism şi patronatele hoteliere, sub brandul „Minipreţuri de vacanţă – Litoralul pentru toţi“.

Mâine expiră perioada de reduceri de 30% la înscrieri timpurii

Pentru a veni în sprijinul turiştilor români care doresc să petreacă o vacanţă în România la cele mai mici tarife, programul „Înscrieri timpurii“ a fost prelungit până pe 15 aprilie 2010. În cadrul acestuia, turiştii pot beneficia de discounturi de până la 30% din valoarea pachetelor turistice (sejururi la hoteluri de la 2 la 5 stele, atât de pe Litoralul Mării Negre, cât şi din staţiuni montane, balneare, Delta Dunării, zone de agroturism), achiziţionate de la agenţiile de turism membre ANAT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII