23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumurile Craiovei se plombează, nu se asfaltează

Drumurile Craiovei se plombează, nu se asfaltează

După multe promisiuni că se vor repara nenumăratele gropi lăsate de iarnă pe drumurile oraşului, de parcă în alte oraşe din alte ţări nu ar fi fost iarnă, specialiştii de la întreţinerea drumurilor din cadrul municipalităţii craiovene au trecut la treabă şi au demarat ceea ce se cheamă planul anual de reparaţii. Primăria intenţionează ca acţiunea începută cu o săptămână înainte de sărbătoarea Paştelui să cuprindă toate zonele din Bănie.
„Echipele de lucru vor intra în toate cartierele municipiului, acolo unde sunt probleme“, a promis Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Craiova.
Municipalitatea a organizat campania de reparare a străzilor, împărţind oraşul pe zone, iar primele intervenţii s-au făcut, potrivit Biroului de relaţii cu presa, pe străzile Tineretului, C-tin Brâncuşi, Calea Bucureşti, Arieş şi C.D. Fortunescu.
„În prezent, avem echipe care efectuează lucrări în zona străzilor Brestei şi pe bulevardului Râului“, a afirmat Carmen Licu. În zona Bisericii „Madona Dudu“, unde un şanţ care „traversa“ strada dintr-o parte în cealaltă şi craterele din asfalt au pus serioase probleme şoferilor craioveni, reparaţia a fost efectuată ieri. Această zonă prinsă în planul de reparaţii al municipalităţii include străzile Câmpia Islaz, Libertăţii şi Brânduşa. Specialiştii în gropi din cadrul municipalităţii au descoperit că este nevoie de reparaţii şi în zona străzilor Gen. Magheru – Dragalina – Rovinari – Ulmului şi în cartierele Rovine şi Brazda lui Novac.
„Exceptând lucrarea la pavajul trotuarului din zona Teatrului Naţional, unde acţionează RAADPFL, mai avem în prezent o echipă de lucru în zona străzilor Opanez, Amaradia“, a mai spus Licu. Pentru efectuarea lucrările de plombare a gropilor din asfaltul Craiovei, primăria are contract cu societatea Delta ACM. În ceea ce priveşte asfaltarea străzilor oraşului, astfel de proiecte sunt pe linia de aşteptare, după cum reiese din explicaţiile reprezentanţilor primăriei, până în momentul în care se va cunoaşte câştigătorul licitaţiei pentru adjudecarea contractului-cadru pe patru ani pentru reabilitarea drumurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII