18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuri libere la facultăţi

Locuri libere la facultăţi

În urma sesiunii din vară, facultăţile Universităţii din Craiova au rămas cu locuri libere atât la buget, cât şi la taxă. Dacă sunteţi în căutarea unui loc fără taxă, aveţi şanse să-l găsiţi la Facultatea de Fizică sau la Electrotehnică. În domenii precum Teologie şi Agricultură s-au ocupat toate locurile scoase la concurs.

Absolvenţii de clasa a XII-a care nu s-au înscris până în prezent la una dintre facultăţile Universităţii din Craiova pot opta pentru o specializare atât pentru locurile la buget, cât şi la cele cu taxă până pe 11 septembrie. Din cele 16 facultăţi ale Universităţii, doar la două nu mai sunt locuri libere: Facultatea de Teologie şi Facultatea de Agricultură. „Patru facultăţi ale universităţii noastre nu şi-au completat numărul de locuri la buget. Acestea sunt: Facultatea de Fizică – 32 de locuri, Facultatea de Electrotehnică – 39, Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială – 12 şi Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică – 68 de locuri. Înscrierile au început, iar primirea dosarelor se va face până pe 11 septembrie, iar la unele facultăţi, chiar până pe 15 septembrie. Cei interesaţi pot consulta avizierele“, a menţionat Dumitru Topan, prorectorul Universităţii din Craiova. Restul facultăţilor oferă un număr semnificativ de locuri la învăţământul cu taxă.
Selecţia şi repartizarea candidaţilor la majoritatea facultăţilor Universităţii din Craiova s-au făcut şi în acest an pe bază de dosar, în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat, iar în unele cazuri, combinată în diferite proporţii cu media anilor de liceu. Examen s-a susţinut doar la specializările vocaţionale de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Teologie, Departamentele de Artă Teatrală şi Muzică, şi la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică.
Şi pentru ciclul de studii universitare de masterat, facultăţile Universităţii din Craiova oferă un număr semnificativ de locuri atât la buget, cât şi la taxă. Dosarele se primesc în perioada 8 – 16 septembrie. Pe 18 septembrie se va desfăşura proba de concurs pentru ocuparea locurilor subvenţionate, iar pe 21 septembrie se vor afişa rezultatele. Pentru ocuparea locurilor cu taxă, se va organiza concurs de dosare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII