18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal170 de ingineri au părăsit băncile facultăţii

170 de ingineri au părăsit băncile facultăţii

Emoţii, bucurie, lacrimi de tristeţe sunt doar câteva dintre stările prin care au trecut cei 170 de proaspăt absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială, care au participat ieri la ceremonia de înmânare a diplomelor.

Zi de sărbătoare ieri la Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială din cadrul Universităţii din Craiova – 55 de ani de când există această specializare în învăţământul universitar craiovean şi zece ani de când se sărbătoresc propriu-zis Zilele Electromecanicii.

Înmânarea diplomelor de absolvire în zi jubiliară
 
Ceremonia de înmânare a diplomelor absolvenţilor promoţiei 2009 a fost aleasă într-o zi specială pentru Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială, la ediţia a X-a jubiliară. A fost anul în care facultatea s-a lăudat cu numărul cel mai mare de absolvenţi pe care i-a avut vreodată – 170, dintre care 49 fiind absolvenţi de master.
„Facultatea noastră este una dintre cele patru unităţi de învăţământ superior din România, alături de cea din Bucureşti, Iaşi şi Piteşti, care a obţinut dreptul de a organiza un program de master pentru Renault Technologies Roumanie. Deşi cei 170 de ingineri care au absolvit în acest an au neşansa de a-şi face apariţia pe piaţa muncii într-un moment de criză economică, şapte dintre absolvenţii noştri din acest an au fost deja angajaţi de firma Renault. Această firmă de maşini a încheiat un parteneriat cu facultatea noastră, ce are ca finalitate un curs intitulat «Ingineria proiectelor în automobile»“, a menţionat conf. dr. ing. Sorin Enache, decanul Facultăţii de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială din Craiova.
Cât de curând acest curs ce intră în seria studiilor postuniversitare va deveni master. Pe lângă acesta, reprezentanţii facultăţii anunţă două masterate noi, acreditate: „Sisteme electromecanice complexe“ şi „Ingineria electrică aplicată în protecţia şi managementul mediului“.  

După un tur prin facultate, absolvenţii şi-au primit diplomele

Tinerii absolvenţi ai studiilor de licenţă sau master, îmbrăcaţi în robe, au fost invitaţi de reprezentanţii unităţii de învăţământ la un tur de adio prin facultate pe drumul „împlinirii şi suferinţei“. Apoi, cei 170 de ingineri au poposit în Aula „C. Belea“ a facultăţii pentru a-şi ridica certificatul muncii de patru sau chiar cinci ani, iar în unele cazuri şi a anilor de masterat.
„Mă bucur că am absolvit această facultate. Urmează o nouă etapă în viaţa noastră, găsirea unui job, având un atestat care spune mult… Această diplomă reprezintă foarte mult pentru mine. Am urmat o facultate cu specializări de viitor, printre puţinele cu profil tehnic“, a menţionat Claudiu Neagoe, preşedintele COS Craiova, proaspăt licenţiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII