18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalParcarea, dată în urmărire

Parcarea, dată în urmărire

Craiovenii din zona Calea Bucureşti consideră că parcările din cartier sunt insuficiente, în ciuda intervenţiilor primăriei din ultimul an.

Lipsa parcărilor este bifată în continuare ca o nerealizare în dreptul Primăriei Craiova. În perspectiva dezbaterii „Fii vocea cartierului tău!“ de astăzi, locuitorii din zona Calea Bucureşti ne-au sesizat că lucrările de asfaltare, în special cele de amenajare a parcărilor, au fost sistate înainte de a fi acoperită toată aria în care oamenii au solicitat locuri de parcare. „(…) am o nemulţumire în legătură cu amenajarea parcărilor din spatele blocurilor – cele de lângă OP 4 din Calea Bucureşti. În campania electorală s-au asfaltat parcările din spatele blocului A6. Am crezut că va continua şi la celelalte două blocuri A5, A4, dar, odată cu finalizarea campaniei, totul s-a oprit, de aceea solicit domnului Solomon reluarea lucrărilor, cel puţin nivelarea parcărilor, dacă nu există buget pentru asfaltare, şi totodată refacerea aleilor. Chiar dacă unele dintre ele au mai fost asfaltate, acestea lasă de dorit, sunt mult mai joase decât parcarea, iar când plouă (…) nu se poate merge, (fiindcă – n.r.) toată apa se adună pe aceste alei. De vină fiind şi sistemul de canalizare“, ne scrie V.D.
„Aş vrea să semnalez problema locurilor de parcare din această zonă (Rotonda – n.r.): aici se află banca BCR, un cazino şi, evident, maşinile locuitorilor de la blocurile-turn din zonă: blocul P2 de garsoniere şi blocul A8c, care are şapte scări. În timpul zilei este problemă cu parcarea din cauza clienţilor băncii BCR, iar noaptea – clienţii de la cazino şi locuitorii“, ne scrie I.N. Cititorul nostru are şi o propunere pentru oamenii Primăriei Craiova: „În laterala blocului P2, adică în continuarea cazinoului, se află aşa-zisul spaţiu verde, care în realitate este o grămadă de bălării şi boschete. Aici se mai poate face un rând de parcări până în drepul CT. De asemenea, în spatele CT şi în spatele bl. P2 se poate amenaja o parcare mare (în momentul acesta aici sunt numai gropi de pământ“.
Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin însă că programul de amenajare a parcărilor continuă. „În 2008, au fost reabilitate alei şi trotuare şi au fost construite parcări în zona McDonald’s – Şcoala nr. 21, în zona străzii Sărarilor, a străzii Velovan şi a Spitalului de Neuropsihiatrie, precum şi în perimetrul blocurilor M16 – M18. Programul continuă şi în 2009“, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu.
Locuitorii din cartierul Calea Bucureşti pot completa lista de sesizări astă-seară, de la ora 18.00, la „Fii vocea cartierului tău!“, organizată la Şcoala nr. 21 „Gheorghe Ţiţeica“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII