22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCaii abandonaţi în Slatina, adoptaţi de olandezi

Caii abandonaţi în Slatina, adoptaţi de olandezi

Asociaţia pentru protecţia animalelor „Prietenii noştri“ din Slatina a început demersurile pentru trimiterea spre adopţie în Olanda a cailor abandonaţi din municipiu.

La adăpostul pentru animale Sărăceşti, administrat de Primăria Slatina, sunt în prezent nouă cai, găsiţi abandonaţi în ultimele luni în diferite zone din municipiu. De îngrijirea lor se ocupă angajaţii primăriei, ajutaţi de Asociaţia „Prietenii noştri“. Aceasta a contribuit cu 6.000 de euro la îngrijirea şi întreţinerea cailor, întreaga sumă provenind de la organizaţii olandeze pentru protecţia animalelor, care colaborează acum cu „Prietenii noştri“ pentru trimiterea spre adopţie în Ţara lalelelor a şapte dintre cei nouă cai de la adăpostul Sărăceşti. Două animale vor rămâne în adăpost la solicitarea reprezentanţilor primăriei.
Graziela Ristea, de la Asociaţia „Prietenii noştri“, a explicat că animalele vor fi trimise în Olanda în săptămânile următoare, după ce vor sosi rezultatele analizelor medicale făcute cailor. „Trebuie să primim rezultatele, să le trimitem centrelor de adopţie a animalelor din Olanda cu care colaborăm şi apoi să fixăm o dată pentru transportul cailor cu o firmă specializată şi autorizată pentru acest lucru din Ţara lalelelor. Cred că în două-trei săptămâni, poate o lună, caii vor pleca spre Olanda“, a menţionat Graziela Ristea.
Asociaţiile de protecţia animalelor olandeze care colaborează cu „Prietenii noştri“ au mai luat şi au reuşit să dea în adopţie cinci cai abandonaţi din Bucureşti, Arad şi Buhuşi. Animalele au fost adoptate de familii cu copii şi care mai aveau unul sau doi cai. Graziela Ristea a dat asigurări că şi cei din Slatina vor fi bine trataţi şi îngrijiţi în Olanda, unde vor ajunge animale de companie.

Vor fi trimişi şi câini comunitari

Asociaţia „Prietenii noştri“ are deja experienţă în trimiterea în alte ţări, spre adopţie, a animalelor abandonate din Slatina. Numai anul trecut au fost adoptaţi în Olanda 56 de câini fără stăpân din Slatina, iar în Italia, alţi cinci. Graziela Ristea a menţionat că toate adopţiile din străinătate au avut succes, pentru că organizaţiile de protecţia animalelor din Olanda şi Italia au urmărit îndeaproape soarta câinilor. Recent, chiar reprezentanta Asociaţiei „Prietenii noştri“ a revăzut animalele trimise de la Slatina, declarându-se încântată de modul cum sunt îngrijite.
Trimiterea câinilor comunitari pentru a fi adoptaţi în alte ţări a continuat şi anul acesta, luna trecută fiind transportaţi patru în Olanda, alţi patru urmând să fie trimişi în martie. Patrupedele sunt duse în această ţară numai cu avionul şi costurile de transport sunt suportate de asociaţiile care intermediază adopţiile.
 
În România, animalele adoptate sunt înfometate

Graziela Ristea a afirmat că locuitorii din Olt au adoptat numai doi maidanezi de la începutul anului, iar în 2008, zece, dar, în ţară, majoritatea câinilor nu sunt la fel de bine îngrijiţi ca în afară. Ristea a menţionat că a găsit mai multe cazuri în care animalele adoptate erau înfometate, stăpânii acestora argumentând că le lasă fără hrană mai multe zile pentru a le determina să latre şi să aibă un comportament agresiv. „Am fost şocată să aud că lasă câinii nehrăniţi câteva zile pentru ca aceştia să fie răi, să latre. Uneori am inima strânsă când dăm un animal spre adopţie şi discutăm foarte serios cu viitorii stăpâni ai câinilor pentru a ne asigura că ei vor fi bine trataţi“, a adăugat Graziela Ristea. În prezent, Asociaţia „Prietenii noştri“ din Slatina are grijă de 450 de câini fără stăpân.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU