22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA început febra cumpărăturilor

A început febra cumpărăturilor

Traficul în Craiova a devenit insuportabil, iar în supermarketuri seara se stă aproape o oră la coadă la casă. Chiar şi în cursul dimineţii magazinele sunt pline, iar rafturile se golesc rapid. Şi se anunţă un weekend de coşmar.

Mai sunt câteva zile până la Crăciun şi craiovenii sunt cuprinşi de agitaţia cumpărăturilor. Chiar dacă majoritatea supermarketurilor se află în afara oraşului, traficul rutier este încetinit, iar în zona centrală se circulă bară la bară. În magazine, sutele de clienţi aleargă de colo-colo să-şi umple coşurile cu produse. Aglomeraţia cea mai mare este în zona de vest a Craiovei, unde doar dimineaţa devreme mai poţi să-ţi faci cumpărăturile liniştit, pentru că începând cu orele 9.00 – 10.00 demarează „febra“ cumpărăturilor. În schimb, cei care vor merge la cumpărături seara vor mai găsi cu greu locuri de parcare în zonele special amenajate din jurul marilor magazine. Odată pătruns în interior, nu ai loc nici să întorci coşul. Cea mai mare provocare pentru cumpărător este să stea la coadă. Fie la ghişeul unde se perfectează actele de garanţie la electronice şi electrocasnice, fie la casă, pentru a-şi achita produsele. Cele mai aglomerate sunt supermarketurile şi hipermarketurile care primesc bonuri de masă, dar şi tichete-cadou. Se cumpără aproape orice: de la decoraţiunile pentru Crăciun şi cadouri până la haine şi tot felul de alimente şi băutură.

 

O jumătate de zi pierdută în magazin

 

Clienţii care au avut curajul să se aventureze la cumpărături încă de zilele trecute s-au înarmat cu răbdare şi cu bani suficienţi şi au pornit prin supermarketuri. O familie stătea vineri de câteva ore la cumpărături într-un hipermarket din Craiova şi încă nu încheiase ziua de „shopping“. Oamenii se aşteptau să întârzie la cumpărături mai mult decât de obicei, dar nu credeau că va fi chiar aşa. Având în vedere şi traficul aglomerat, o familie pierde şi o jumătate de zi pentru a umple un coş de produse. „Am avut noroc că am prins loc de parcare când am venit. Suntem aici de cel puţin două ore şi nu am terminat de cumpărat tot ce aveam în plan. Să vedem cât va dura la casă. Probabil şi acolo va fi aglomeraţie“, a spus Dan Vlăduţu, de 34 de ani. „Am venit de o oră şi ceva, dar mai avem de stat. Este aglomerat, dar asta este! Să vedem cât va dura la casă. Am programată prima jumătate a zilei pentru cumpărături“, a spus şi Roza Ciucă, de 40 de ani. „Aseară, în alt supermarket, am stat 45 de minute la casă, pentru că toată lumea face multe cumpărături şi toţi au coşurile pline. Sper să nu stau şi aici tot atât de mult la coadă, pentru că nu ştiu ce să mai fac“, a spus alt client.

„Având în vedere trendul pieţei şi ultimile analize efectuate de agenţiile de research care arată că, în acest an, românii vor cheltui pentru coşul de Crăciun o sumă cu 45% mai mare decât în anul precedent, ne aşteptăm ca trendul normal să fie îmbunătăţit“, a precizat Mirela Şurghie, media manager al unui hypermarket prezent în Craiova. Unele magazine mari au program non-stop în preajma Sărbătorilor, aşa că singura soluţie pentru a nu vă buluci la cumpărături este să mergeţi noaptea sau în miezul zilei.

 

Aglomeraţie şi în târguri

 

Craiovenii se înghesuie şi în magazinele din oraş, dar mai mult în cele două târguri. Acolo sunt căutate hainele şi jucăriile mai ieftine. „Am venit aici să iau la copii ceva de Crăciun. Aici găsesc lucruri mai ieftine tot timpul. Uite ce aglomeraţie e aici! Cică nu are lumea bani, dar cumpără de toate“, a spus Mariana Lungoci din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII