16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Proiect la final

Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova a finalizat proiectul „Prove you can! Implicarea tinerilor privaţi de libertate în viaţa comunităţii“. Acesta a fost finanţat în cadrul programului „Tineret în Acţiune – Iniţiative ale tinerilor“, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Aşa cum a declarat Nicolae Tătulescu, directorul Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova, proiectul s-a desfăşurat pe durata a şase luni, începând cu iulie 2008, şi a avut ca obiectiv implicarea tinerilor privaţi de libertate în viaţa comunităţii, prin acumularea şi cultivarea de abilităţi, competenţe şi cunoştinţe care să contribuie la dezvoltarea lor socială şi personală, în vederea reabilitării şi a facilitării reintegrării lor în societate după executarea pedepsei.

„Pornind de la iniţiativa unui grup de 20 de tineri cu oportunităţi reduse aflaţi în executarea unei pedepse privative de libertate, proiectul a promovat atât prin obiective, cât şi prin acţiuni interculturalitatea, unitatea în diversitate, acceptarea, toleranţa, atitudinile constructive din punct de vedere social în rândul tinerilor, acţionând în vederea creării unui spaţiu de sprijin, al dialogului nediscriminatoriu, fără bariere şi prejudecăţi în cadrul comunităţii. Acest proiect a fost finanţat cu susţinere din partea Comisiei Europene“, a spus directorul penitenciarului.

Cu prilejul evaluării activităţilor derulate în cadrul proiectului, PMT Craiova a organizat o masă rotundă, în cadrul căreia a avut loc şi lansarea revistei Orizont, revistă a minorilor şi tinerilor aflaţi în custodia PMT. Evenimentul a reunit reprezentanţi ai instituţiilor publice, organizaţii neguvernamentale şi unităţi şcolare din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS