18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii au rămas din nou fără apă

Craiovenii au rămas din nou fără apă

http:http://www.youtube.com/watch?v=TI-m4F47q28

Compania de Apă Oltenia a oprit pentru 24 de ore furnizarea apei potabile în cea mai mare parte a Craiovei.

 

O mare parte din cartierele craiovene au rămas ieri fără apă potabilă, ca urmare a unor lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie. Apa a fost oprită treptat ieri, începând cu ora 7.00, în Craioviţa Nouă, Corniţoiu, George Enescu, Brazda lui Novac, Bariera Vâlcii, Rovine, Centru Lăpuş, Valea Roşie, Calea Bucureşti, Nicolae Titulescu şi Calea Severinului. Probleme cu debitul apei au avut locuitorii din Brestei, Catargiu, 1 Mai, Romanescu, Calea Severinului şi zona cuprinsă între Craioviţa Nouă şi Centura de Nord. Restricţiile în furnizarea apei către cetăţeni au fost valabile până astăzi la ora 7.00.

 

La unii apa s-a oprit mai devreme

 

Craiovenii nu au mai fost luaţi prin surprindere ca altă dată de oprirea apei potabile. Compania de Apă „Oltenia“ SA a anunţat cu câteva zile înainte asociaţiile de locatari şi proprietarii de case din zonele vizate, astfel încât oamenii şi-au făcut din timp rezerve. Aşa se face că fântânile publice din Bănie nu au mai fost asaltate ca altădată de mulţimea de craioveni luaţi pe nepregătite de oprirea apei. Doar clienţii fideli au mers ca într-o zi obişnuită să ia apă de la fântânile publice. Elena Topuzu este un astfel de client. Femeia locuieşte într-un apartament social din Craioviţa Nouă şi merge în fiecare zi la fântână pentru că este la o aruncătură de băţ. Ieri, însă, a fost nevoită să se aprovizioneze cu apă şi pentru alte necesităţi, pentru că la ea în bloc apa s-a oprit mai devreme decât fusese anunţat. „La ora 5.00 nu mai curgea apă, aşa că a trebuit să iau apă de la fântână ca să ne spălăm pe mâini şi ca să aruncăm în WC“, a spus Elena. Dacă o vezi cât este de sprintenă, nici n-ai zice că are 67 de ani. Cu paşi repezi se îndepărtează de fântână. Are amândouă mâinile ocupate cu două găleţi pline. Se grăbeşte să le ducă până în scara blocului, ca să se poată întoarce şi după cele patru bidoane de câte cinci litri pe care le-a lăsat pline lângă fântână: „De zece ani beau apă numai de la fântâna asta, iar pentru gătit folosesc tot apă de aici că nu costă nimic“, e explicat ea.

 

Cartierul Bucovăţ are probleme cu curentul electric

 

Oprirea apei pentru 24 de ore i-a afectat destul de puţin pe craiovenii obişnuiţi să trăiască în condiţii grele din cauza serviciilor proaste oferite de furnizorii de utilităţi. În cartierul Bucovăţ, apa a avut un debit scăzut, dar oamenii aproape că au trecut cu vederea acest lucru, ocupaţi cu probleme mult mai importante, cum ar fi întreruperea curentului electric. Cei mai supăraţi erau însă patronii de spălătorii din zonă, pentru care oprirea curentului electric era cel mai grav lucru care li se putea întâmpla.

„Pe noi nu ne afectează oprirea apei, că avem puţuri forate pentru spălătorie. Problema este că nu avem curent electric de mai bine de cinci ore şi nu mai merge pompa de apă. Aşa că suntem nevoiţi să stăm“, a spus Doina Negrilă, patroană de spălătorie.

 

Golirea conductelor s-a făcut în două ore

 

După oprirea apei în cea mai mare parte a Craiovei, angajaţii Companiei de Apă s-au ocupat câteva ore de golirea conductelor principale de apă. Aceştia susţin că golirea conductelor a fost o etapă importantă înainte ca Hidroconstrucţia SA, antreprenorul general al lucrărilor de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă a municipiului Craiova, să înceapă înlocuirea celor cinci vane DN 800 mm, ce delimitează Staţia de Pompare Şimnic de reţeaua de distribuţie a municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII