18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAşteptaţi la alimente

Aşteptaţi la alimente

Primăria Craiova riscă să rămână cu făina şi zahărul în depozit. Prima zi a celei de-a doua etape de distribuire, în municipiul Craiova, a zahărului şi făinii provenite din stocurile de intervenţie comunitară a debutat cu stângul. Persoanele cele mai defavorizate ale urbei, beneficiarii de venit minim garantat, pensionarii agricultori şi de legi speciale nu s-au înghesuit să ridice cele 20 de kg de făină şi 6 kg de zahăr ce revin fiecăruia. Până la prânz, numai 15 cetăţeni îşi ridicaseră pachetele cu produse preambalate. Oamenii au spus că nici acum nu ar fi venit dacă nu aflau întâmplător că au dreptul la acest ajutor. „Eu am ridicat pentru mama mea, care are pensie de la CAP. Am întrebat la noi la ţară, în comuna Bistreţ, şi mi-au spus că nu este pe listă, aşa că renunţasem. Întâmplător mi-a zis cineva în tramvai, am venit până la depozit şi am descoperit că era pe liste. De asta nu am venit de prima dată“, a explicat o craioveancă.

Gheorghiţa Gavrilă a spus că nici ea nu a ştiut, abia aflase de la „doamna de la Social“ şi a venit să-şi ridice produsele, care considera că sunt binevenite, mai ales acum, de Sărbători.

Cea de-a doua etapă de distribuire va dura până pe 10 decembrie. 600 de persoane sunt aşteptate în continuare pentru a intra în posesia alimentelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS