18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFestival-concurs de poezie religioasă, la Tismana

Festival-concurs de poezie religioasă, la Tismana

Mănăstirea Tismana va găzdui astăzi faza finală a celei de-a doua ediţii a Festivalului-concurs de poezie religioasă pentru elevi, organizat de Arhiepiscopia Craiovei prin intermediul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte“, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Festivalul se desfăşoară pe trei secţiuni, pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal. La faza finală de anul acesta participă nouă elevi, selectaţi dintr-un total de 35 care s-au înscris în concurs cu câte trei poezii cu tematică religioasă impusă. Selecţia a fost făcută de un juriu specializat, format din preot Sever Negrescu, preot Nicolae Jinga şi Cornel Mihai Ungureanu, toţi trei membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Acelaşi juriu va hotărî şi premianţii acestei ediţii.

După cum a precizat părintele Ionuţ Reşceanu, directorul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte“, Festivalul-concurs de poezie religioasă are scopul de a identifica şi promova elevii talentaţi, cu carismă creatoare şi, totodată, de a cultiva valorile creştin-ortodoxe în rândul copiilor şi tinerilor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS