15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFiat vrea o fabrică în România

Fiat vrea o fabrică în România

Concernul italian Fiat vizează o investiţie în România, într-o linie de producţie pentru marca Fiat, informează Business Standard, citând surse din piaţa auto locală.

Potrivit acestora, guvernul român va discuta, în perioada următoare, cu reprezentanţii Fiat pe tema interesului afişat de companie privind o posibilă investiţie la noi în ţară, în acest moment aflându-se la Bucureşti o delegaţie a gigantului italian.

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, a confirmat că „Fiat este interesat să investească în România“, fără a oferi alte detalii. Deocamdată, conform surselor citate, încă nu a fost stabilită valoarea investiţiei şi nici nu s-a ales o posibilă locaţie.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Popovici, spune că piaţa românească ar putea susţine şi un al treilea constructor de maşini, menţionează Business Standard. Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, Constantin Stroe, crede că Fiat ar intra, mai degrabă, în România în industria producătoare de subansambluri auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS