15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO nouă şansă pentru Livia

O nouă şansă pentru Livia

Livia Corbeanu are şanse să scape de scaunul cu rotile. Adolescenta, bolnavă de maladia Charcot-Marie, va putea fi operată la Bucureşti, datorită donaţiilor făcute de oameni cu suflet prin intermediul Fundaţiei Gazeta de Sud.

 

Adolescenta de 17 ani, afectată de o maladie genetică gravă, va putea să fie operată. Mulţumită cititorilor Gazetei de Sud, s-a reuşit strângerea banilor necesari pentru prima intervenţie chirurgicală pe care Livia Corbeanu o va suporta la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti. Suma de bani strânsă o depăşeşte pe cea solicitată. Deşi costul tijei metalice folosite pentru operaţie este de 1.500 de lei, Livia a primit 3.250 de lei, bani care îi vor fi de folos pentru a putea plăti şi drumul până la Bucureşti, plus alte cheltuieli neprevăzute.

Gestul oamenilor care au dorit din suflet să o ajute a bucurat-o peste măsură pe adolescentă. Livia a primit cu lacrimi de bucurie donaţia şi a promis că nu îi va dezamăgi pe cei care au ajutat-o. „Le mulţumesc din suflet tuturor şi promit să nu dezamăgesc pe nimeni. Îmi doresc foarte mult să le mulţumesc personal celor care au donat şi, dacă Dumnezeu o să mă ajute, voi face acest lucru la întoarcerea de la Bucureşti“, a spus ea.

 

„Am o uşoară strângere de inimă“

 

După primirea banilor, mama Liviei nu a mai pierdut vremea, a luat legătura cu cadrele medicale de la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti, unde fiica ei a şi fost programată pentru intervenţia chirurgicală. Livia urmează să fie internată pe 23 septembrie şi va fi operată de prof. dr. Gheorghe Burnei, unul dintre cei mai apreciaţi medici ortopezi din România. Mama Liviei are emoţii pentru că operaţia nu va fi uşoară, dar speră că vor trece cu bine peste această încercare. „Ni s-a spus că va fi o operaţie grea, de durată, şi că rezultatele se vor vedea în timp, după şedinţele de recuperare medicală. Există şi riscul ca operaţia să nu reuşească, de aceea am o uşoară strângere de inimă“, a spus Aurelia Corbeanu.

Prof. Burnei este, potrivit Aureliei Corbeanu, singurul medic român care s-a încumetat să o opereze pe Livia: „A mai fost internată la Spitalul «Sf. Ioan» din Bucureşti şi la Spitalul Judeţean din Craiova, dar nici un medic nu a avut curaj să o opereze. Am aflat apoi de dr. Burnei, de la Spitalul «Marie Curie», că ar fi singurul din ţară care operează cazuri grave de scolioză şi am mers la el. I-a făcut analizele şi a acceptat. Ne-a spus totuşi să ne grăbim pentru că operaţia trebuie făcută înainte de împlinirea vârstei de 18 ani“.

Livia Corbeanu suferă de maladia Charcot-Marie-Tooth, o boală genetică rară, ereditară, degenerativă, produsă de o anomalie cromozomică. Boala apare în copilărie şi poate evolua în timp. În cazurile mai grave, cum este şi cel al Liviei, deformarea tendoanelor şi atrofia musculaturii de la mâini şi picioare pot duce la imobilizarea în căruciorul cu rotile. Boala nu scurtează durata de viaţă.

Donaţii

Banii necesari pentru operaţie au fost strânşi prin intermediul Fundaţiei Gazeta de Sud. Prezentăm lista cu toate persoanele care au contribuit la ajutorarea Liviei Corbeanu: Camera Notarilor Publici Craiova – 1.500 de lei, Sergiu Drăgancea, inspector în cadrul APIA Dolj – 1.500 de lei, Ivona-Alis Thorwachter – 50 de lei, Carmen Coşoveanu – 100 de lei, Mihaela Denisa Crişu – 50 de lei, Veronica Mocanu – 50 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII