16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesori în examen

Profesori în examen

Sute de profesori care s-au înscris pentru definitivat şi gradul didactic II susţin în această perioadă examenele finale. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în 2008 finalizează pregătirea 219 profesori, care vor susţine examenul de definitivat, 212 care vor să obţină gradul II şi alţi 200 au avut programată inspecţia finală în iunie.
Universitatea din Piteşti, care are filială la Slatina, şi unde s-au înscris cei mai mulţi dintre educatorii şi învăţătorii interesaţi să urce o treaptă profesională, a programat examenele de definitivat în perioada 17 – 25 august, pentru învăţători, şi 18 – 23 august, pentru educatori.
Pentru gradul II, examenele sunt în perioada 26 – 31 august, în cazul învăţătorilor, şi 26 – 29 august, în cazul educatorilor. Universitatea a derulat şi o perioadă de pregătire în vederea susţinerii acestor examene, contra cost însă.
Şi Universitatea din Craiova a programat examenele tot în august, cele de definitivat susţinându-se în perioada 18 – 22 august, atât pentru învăţători, cât şi pentru educatori, iar cele pentru gradul didactic II, în perioada 26 – 28 august.
Universitatea craioveană are înscrişi şi profesori din Olt, care susţin în perioada 18 – 22 august definitivatul, iar gradul II, în perioada 26 – 28 august. Conform declaraţiilor inspectorului şcolar Vasile Monete, care coordonează în cadrul ISJ Olt perfecţionarea personalului didactic, cea mai mare nemulţumire a unor candidaţi care trebuie să susţină aceste examene este că perioada se suprapune cu examenul de suplinire, care are loc pe 22 august. Observaţia a fost înaintată ministerului şi se aşteaptă o altfel de programare pentru anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS