19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutostrada Cernavodă-Constanţa, gata în 2010

Autostrada Cernavodă-Constanţa, gata în 2010

Şoferii trebuie să mai aştepte cel puţin doi ani pentru ca traficul spre şi dinspre Litoral să nu mai fie aglomerat, odată cu finalizarea lucrărilor de construcţie la centura Constanţei şi la tronsonul de autostradă Cernavodă-Constanţa, informează NewsIn.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ieri, la Constanţa, că în prezent principalul obiectiv este semnarea contractelor pentru cele două proiecte. „Avem ca obiectiv să semnăm contractele pentru centura Constanţei şi pentru autostrada Cernavodă-Constanţa. Pe centura Constanţei, licitaţia s-a încheiat, a fost desemnat câştigătorul şi vom veni să semnăm contractul. În privinţa celor două tronsoane, Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa, vom lansa săptămâna viitoare anunţul de participare, adică suntem în faza finală“, a declarat Ludovic Orban.

El a adăugat că, în cazul în care nu vor exista contestaţii care să provoace întârzieri la demararea proiectelor, după semnarea contractelor, în doi ani, se va realiza şi execuţia. „Semnarea contractului pentru centura Constanţei e un obiectiv de o săptămână, cel mult zece zile, iar pentru Cernavodă-Constanţa, cel puţin două luni“, a precizat ministrul transporturilor.

În ceea ce priveşte realizarea drumului expres dinspre Litoral spre Deltă, Ludovic Orban a spus că, în baza studiului de fezabilitate care trebuie aprobat de guvern, proiectul va fi introdus pe lista de investiţii şi ar putea fi realizat în 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS