18.7 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024

Zeus a fost închis

Inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj au anunţat ieri suspendarea temporară a activităţii ştrandului Zeus din Craioviţa Nouă.

Potrivit acestora, unitatea de agrement care a funcţionat ani buni fără a avea autorizaţie din partea ASP Dolj reprezintă şi în acest an o sfidare la adresa normelor de igienă.

„Locaţia nu poate fi autorizată să funcţioneze pentru că nu are grupuri sanitare proprii, iar cele folosite nu sunt întreţinute corespunzător.

Vestiarele sunt reprezentate de o baracă metalică părăginită. La ora controlului, apa bazinului era tulbure, cu impurităţi. De asemenea, numărul duşurilor este insuficient, nu este amenajat punct de prim ajutor, iar colectarea reziduurilor se face în mod neorganizat“, a spus dr. Marian Voinescu, inspector-şef la Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul ASP Dolj.

Decizia de suspendare a fost luată în urma controalelor efectuate săptămâna trecută şi va fi valabilă până în momentul în care vor fi remediate deficienţele. Totodată, inspectorii sanitari au sancţionat unitatea cu amendă de la 300 la 1.500 de lei.

De controale nu au scăpat nici celelalte bazine care funcţionează în prezent în zona Craiovei: Valencia, Işalniţa, Laguna Albastră, Roma, Perla – Preajba, La Carul din Stele – Beharca şi La Izvoare – Beharca. Doar că unităţile respective au răspuns exigenţelor inspectorilor sanitari, care au apreciat în special apa curată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII