18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul, obligat să plătească angajaţii firmei de curăţenie

Spitalul, obligat să plătească angajaţii firmei de curăţenie

Spitalul de Urgenţă Craiova ar putea să fie obligat la plata a jumătate din salariul de stabilitate datorat de firma de curăţenie propriilor angajate. Potrivit conducerii sindicatului SANITAS de la Spitalul de Urgenţă, instanţa a admis cererea firmei CRIDOR de chemare în garanţie a unităţii sanitare amintite pentru jumătate din salariul de stabilitate pe care ar fi trebuit să-l primească anul trecut angajatele firmei (îngrijitoare) care au făcut curăţenie în spital. În total, spitalul ar trebui să contribuie cu 42.320 de lei, sumă reprezentând jumătate din salariile de stabilitate corespunzătoare celor 184 de îngrijitoare.

 

Sindicatele ameninţă cu un nou proces

 

Cererea de chemare în garanţie intervine la scurt timp după ce îngrijitoarele, reprezentate de Sindicatul SANITAS, au dat în judecată firma CRIDOR pentru neacordarea unor drepturi salariale pe anul trecut: salarii de stabilitate şi sporuri. Angajatele au câştigat procesul, dar firma a chemat în garanţie Spitalul de Urgenţă, pentru jumătate din suma datorată pentru salariul de stabilitate, motivând că îngrijitoarele au fost preluate de la unitatea sanitară, la externalizarea serviciului de curăţenie, care a avut loc la jumătatea anului trecut, iar salariul de stabilitate se acordă pentru tot anul.

„Nu ne interesează de unde face rost firma de bani ca să plătească salariile de stabilitate. Pe noi ne interesează doar să obţinem aceşti bani pentru angajate. În perioada următoare vom da firma în judecată şi pentru drepturile salariale restante de la începutul lui 2008 până acum“, a declarat Ion Cotojman, liderul SANITAS, de la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Reprezentanţii CRIDOR şi cei ai Spitalului de Urgenţă Craiova se vor întâlni din nou la tribunal pe 12 iunie, de data aceasta pentru rezilierea contractului, după numai un an din cei trei stabiliţi prin consens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII