18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCreşte numărul ofertelor de muncă în străinătate

Creşte numărul ofertelor de muncă în străinătate

Angajatorii spanioli au suplimentat numărul de locuri de muncă oferite la selecţia organizată pe 28 mai. „Numărul de locuri de muncă oferite de angajatorii străini s-au suplimentat cu 80 de posturi de manipulator-alimente. Dintre acestea, 20 sunt pentru bărbaţi, iar 60 pentru femei“, a declarat Laura Nicolăescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, instituţia care organizează evenimentul.
Iniţial, îşi anunţaseră prezenţa doar cinci firme din zona Lleida – Spania. Acestea au pus la dispoziţia persoanelor care doresc să lucreze în străinătate 123 de locuri de muncă, dintre care 79 pentru femei şi 44 pentru bărbaţi. Posturile care urmează să fie ocupate de români sunt în domeniul agricol – manipulant fructe şi lucrător agricol.
„Durata contractului variază între trei şi patru luni, iar salariul de bază, între 4,73 şi 6,32 euro/oră“, a spus Laura Nicolăescu, care a explicat că persoanele care optează pentru această selecţie trebuie să aibă dosarul depus la AJOFM Dolj. În plus, înainte de a se prezenta la selecţie, cei înscrişi în baza de date ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă trebuie să se prezinte la sediul agenţiei pentru a primi o înştiinţare, document fără de care nu pot participa la recrutare.
Selecţia va fi organizată de AJOFM Dolj la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova (str. Eugeniu Carada, nr. 10).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU