19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCapul judeţului, cu ochii la buricul prinţeselor

Capul judeţului, cu ochii la buricul prinţeselor

Mai-marii din Prefectura Dolj au luat loc de cinste, marţi seară, la masa de centru, de unde ochii le-au căzut pe mişcările unduitoare ale fetelor de etnie romă, dansând pe ritmuri orientale, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor. Concursul de Miss a încheiat scurtul program dedicat Zilei Internaţionale a Romilor.

Etnii amestecate la spectacolul de dansuri tradiţionale combinate cu manele. Cei mai mulţi – tineri şi copii. Adulţii au adulmecat că nu-i rost de petrecere mişto şi şi-au văzut de treburi. Pe scena rece au urcat 13 fete în costume strălucitoare, cu paiete şi bănuţi zdrăngănitori în jurul mijlocului. Multe dintre ele sunt studente, altele n-au terminat încă liceul. Trebuie să aibă carte, căci pentru 300 de dolari, cât e premiul cel mare, au nevoie şi de cultură generală: „Ce măsuri ar lua pentru ieşirea din criza economică a României dacă ar fi preşedintele ţării“, „Ce înseamnă iubirea“,„Care sunt culorile de pe steagul ţiganilor“ etc. Şi, cum tot ne-am obişnuit să luăm drept adevăr clişeul „e frumoasă, da’ e… blondă“, concursurile de miss ţin mereu să ne demonstreze contrariul, incluzând astfel de probe ca etape de foc. Sala însă, pe jumătate plină, a rămas rece la dovezile de spontaneitate ale fetelor, trepidând mai mult la măiestria unduirii şoldurilor, la mişcările languroase, la jocul umerilor şi la zborul picioarele goale pe podea.

 

Cu prefectul la „vot“

 

Între apariţiile dansante ale fetelor, diverşi prinţi de Craiova şi mica Esmeralda au întreţinut audienţa, destul de nerăbdătoare şi neinteresată, de altfel, după felul în care umplea holurile. Stimulaţi de băuturile acidulate, un cadru universitar în plină devenire, un medic, un avocat, un invitat cu nume de răsunet spaniol – Jose (pronunţat exact aşa cum se scrie) Carera au privit îndelung, au stat pe gânduri, au evaluat şi au dat nota concurentelor. Ca să fie treaba-treabă şi să fie clar că nu-i de şpagă, în fruntea juriului s-a aşezat, ca în fotoliul de prefect, chiar Silviu Dumitru, care şi-a rupt câteva ore din timpul liber pentru a socializa cu membri ai etniei rome.

Ajutoarele sale, de-a dreapta şi de-a stânga scaunului de preşedinte, doi dintre sfetnicii săi cei mai buni, l-au însoţit pentru a-l consilia în privinţa abilităţilor fetelor în dansul exotic al buricului, a prezenţei de spirit şi a vestimentaţiilor pentru ceasul de seară. Şi totul s-a terminat cu bine, în special pentru cele mai frumoase tinere care au dansat în faţa prefectului şi a juriului pentru titlul de Miss şi au împărţi la final 600 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII