18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRector al UMF la 38 de ani

Rector al UMF la 38 de ani

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova are un nou rector. Conf. dr. Adrian Săftoiu a fost numit în funcţie de ministrul educaţiei şi cercetării, pe 24 martie 2008, conform rezultatelor alegerilor din 28 februarie 2008, din cadrul Senatului. Săftoiu a preluat, pentru următorii patru ani, mandatul de rector de la predecesorul său, prof. dr. Tudorel Ciurea.

La cei 38 de ani, Adrian Săftoiu are un CV impresionant. Absolvent al Liceului „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, cu media generală 9,47, a terminat Medicina la Craiova, cu media generală 9,93, în 2000 a fost admis prin concurs în Clinica de Medicină Internă I a Spitalului de Urgenţă din Bănie, cu media 10, doi ani mai târziu a devenit medic specialist în enterologie, iar din 2005 este medic primar, în cadrul aceleiaşi clinici. Şi-a început activitatea la catedră în 1996, ca preparator, iar din 2006 este conferenţiar universitar în cadrul disciplinei medicină internă a Facultăţii de Medicină din UMF Craiova. Activitatea didactică a fost dublată de una ştiinţifică activă, concretizată în 250 de articole publicate în România şi în străinătate, dar şi de contribuţii în domeniul cercetării medicale.

 

Medicina craioveană, pe ultimul loc în ţară

 

Pentru următorii patru ani, Adrian Săftoiu şi-a propus să reformeze sistemul didactic medical din Oltenia şi să scoată UMF Craiova din anonimat. Un clasament realizat anul trecut de Asociaţia Cercetătorilor Români AdAstra, pe baza articolelor publicate de personalul universităţilor în reviste ştiinţifice recunoscute pe plan internaţional, situează UMF Craiova pe ultimul loc în ţară. Săftoiu susţine însă că este vorba de un clasament care nu ţine cont de realizările instituţiei pe care o conduce, motiv pentru care UMF Craiova a depus o contestaţie. „Nu s-au luat în calcul toate lucrările publicate, probabil pentru că o parte din ele nu sunt semnate corespunzător, se aminteşte doar numele autorului, eventual şi clinica, fără a se preciza şi numele universităţii. Anul trecut am avut 12 articole, publicate în reviste cotate ICI (Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică Bucureşti – n.r.)“, a explicat rectorul UMF Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII