19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBani pentru apicultorii organizaţi în asociaţii

Bani pentru apicultorii organizaţi în asociaţii

Apicultorii vor putea obţine din acest an finanţare din fonduri UE pentru a achiziţiona familii de albine, însă numai dacă sunt organizaţi în forme asociative şi deţin un atestat care să confirme că au o pregătire profesională în domeniu.

Programul Naţional Apicol este finanţat în proporţie de până la 50% din fonduri UE. „Beneficiarii programului sunt apicultorii, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizaţi în asociaţii de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători, constituite conform legislaţiei în vigoare“, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern, postat pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Fondurile UE sunt disponibile pentru finanţarea tratamentului de combatere a varoozei (o boală a albinelor – n.r.), inclusiv prin metode ecologice, şi pentru refacerea şeptelului apicol, prin achiziţia de mătci, roi la pachet, roi pe faguri şi familii de albine.

Pentru anul 2008, valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, este de 6,7 milioane de lei, la care se adaugă o finanţare egală de la UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU